• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Şiddet ve tacizlerin sebebi sapkın yaklaşımlardır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Son günlerde özellikle çocuk ve kadınlara yönelik giderek artan şiddet olaylarına bir tepki de Mazlum Der Şanlıurfa Şubesi`nden geldi. Mazlum Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasıyla herkesi göreve çağırdı. 

Dervişoğlu bu tür olayların artmasında zinanın suç olmaktan çıkarılması ve Cinsel özgürlük gibi sapkın yaklaşımların insan hakları kavramı imiş gibi topluma empoze eden yaklaşımların büyük olduğunu söyledi. 

"Sadece cezaların arttırılması bu sorunları önlemez"
Özellikle son günlerde çocuklara karşı artarak devam eden şiddet, cinayet, kaçırma ve taciz olaylarına dikkat çeken yetmeyeceğini belirterek, toplumsal bir değerler sistemine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Acil önlemler alınmalı
Çocukların yaşadığı istismar ve şiddetin de önüne geçilmesi için gerekli acil önlemler alınması gerektiğini ifade eden Dervişoğlu, " Toplumuzda kabul gören kurumlar kanat önderleri diyanet kurumu  derhal harekete geçerek işlenen cinayetleri çocuk istismar ve tecavüzlerin önlenmesi için tüm imkânlar seferber edilerek çağrılar yapılmalıdır. Kadın her yaşta her konumda öldürülüyor. Bunun temelinde yatan sebepler hükümet tarafından araştırılmalı ve şiddet temelindeki sorunlar tespit edilerek güvenlik ya da psikolojik sebeplerde gereken destek verilmelidir" diye konuştu.

Aile kurumu evlilik dışı yaşam tarzı propagandalarına savunmasız
Aile kurumuna yönelik evlilik dışı yaşam tarzı propagandalarına savunmasız durumda olduğunu belirterek şöyle devam etti: " Okullar, eğitim sistemi ve müfredat, internet kullanımı, internet kafeler,  eğlence kültürü, tv dizileri ile yaygınlaştırılan cinsellik toplumun savunmasız gençlerinin ve çocuklarının kötü sonuçlarla karşılaşmasına neden olmaktadır" 

Yaşanan sorunların sebeplerine değinen Dervişoğlu,   bu tür olayların artmasında zinanın suç olmaktan çıkarılması ve cinsel özgürlük gibi sapkın yaklaşımların insan hakları kavramı imiş gibi topluma empoze eden yaklaşımların büyük olduğunu söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir