• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Soma`da ki facia da can pazarı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında 787 işçi çalışırken trafonun patlaması sonucunda işçiler yerin 200 metre altında mahsur kaldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, ölü sayısını en az 205 olarak açıkladı.
Sabah erken saatlerde bir madenci daha kurtarıldı. Madende kaç işçinin mahsur kaldığı net olarak bilinmiyor. 

Enerji Bakanı Yıldız daha önce yaptığı açıklamada 363 işçinin madenden tahliye edildiğini, dördü ağır 80 işçinin ise yaralandığını söylemişti. 

“Daha kritik bir döneme giriyoruz, daha kritik bir noktaya gidiyoruz.”diyen Bakan Yıldız, çalışmalara ara verilmedi, ancak zaman ilerledikçe daha da hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor" şeklinde konuştu. 

Hayatını kaybedenlerin grizu patlaması sonucu değil, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldüğü ifade ediliyor.

İlçe hastanelerindeki morglar yetersiz kalınca, çevre ilçelerdeki soğuk hava depoları ve mezbahalar da morga dönüştürüldü. 

Dün öğlen saatlerinde meydana gelen trafo patlaması nedeniyle Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait madende elektrikler kesildi ve maden asansörleri ile havalandırma sistemleri devre dışı kaldı. 

Madenden işçilerin tahliyesine ise devam ediliyor. Yaralı işçiler, ambulanslarla bölgedeki hastanelere taşınıyor. 

Şuana kadar 20 işçinin daha çıkarıldığı ocakta can pazarı devam ediyor. Çıkarılanların işçilerin çoğunun öldüğü gelen iddialar arasında. 

Çıkarılan işçilerin yakınları göz yaşları içinde beklemeye devam ederken çıkarılan işçilerin yüzünü görmek isteyen yakınları ile jandarma ve polis ekipleri tarafından zaman zaman gerginlik yaşanıyor. (Zeki Aras-Veysi Siyah/İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir