• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Üniversite `Bahar Şenlikleri`ni İptal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafından basına yapılan açıklamada, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 14-16 Mayıs tarihleri arasında değişik faaliyetlerle kutlanması planlanan ‘4.Geleneksel Bahar Şenlikleri’nin Soma’da meydana gelen kazadan dolayı yapılmayacağı bildirildi. 

Açıklamanın devamında, “Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 14-16 Mayıs tarihleri arasında değişik faaliyetlerle kutlanması planlanan  ‘Mardin Artuklu Üniversitesi 4.Geleneksel Bahar Şenlikleri’, Manisa`nın Soma ilçesinde kömür ocağında meydana gelen ve yüzlerce vatandaşımızın can verdiği facia dolayısıyla iptal edilmiştir. Soma`da yaşananlardan derin bir üzüntü duyuyor,  hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” denildi. 

Dost Der tepki göstermişti

Öte yandan Mardin’de faaliyet yürüten Dost Der, dün yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Mısır, Suriye’de ve İslam Coğrafyasında insanların katledildiği, açlıktan yaşamlarını yitirdiği bir dönemde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin  ‘Bahar Şenlikleri’ adı altında düzenleyeceği ahlak dışı eğlenceyi kınamış ve kampüsün ahlak dışı eğlence kültürünün pazarı haline getirilmeye çalışıldığını savunmuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir