• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...

İZMİR – Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Alman yatırımcıları İzmir’de yatırıma davet etti.  Nürnberg Metropol Bölgesi Ekonomik Heyeti’ni kabul eden Gökçüoğlu, “İzmir, Alman işadamlarının yatırım yapabileceği kentlerimiz arasında ilk sırada yer alıyor. Her firmayı, işadamını yatırıma davet ediyoruz” dedi. Nürnberg Heyetine başkanlık eden Türk-Alman İşadamları Derneği TİAD Başkanı Emre Hızlı ise, iş ve inceleme ziyareti için İstanbul yerine özellikle İzmir’i tercih ettiklerini belirterek, “Ortak yatırımlar için doğru adresi bulduğumuza inanıyorum” diye konuştu. 

Güçlü işbirliği zemini

Almanya ve Türkiye arasında bölgesel anlamda ortaklıkların artmasını hedefleyen ve İzmir Kalkınma Ajansı`nın (İZKA) ile Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) davetlisi olarak İzmir`e gelen Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği (TİAD), Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. 

TİAD Başkanı Emre Hızlı, Nürnberg Belediyesi Ekonomi Dairesi Temsilcisi Axel Eisele, Fürth Belediyesi Temsilcisi Thomas Dreykorn, Orta Frankonya Nürnberg Sanayi ve Ticaret Odası, Uluslararası İlişkiler Dairesi Türkiye Sorumlusu Christian Hartmann, Nürnberg Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Dr. Wolfgang Eckart, TİAD Kurucu ve Onursal Üyesi Prof. Dr. Ziya Aksu, TİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökkuş’tan oluşan heyeti kabul eden EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir’in sanayi kültürüne dikkat çektiği konuşmasında, “En önemli ticari partnerimiz Almanya’da nüfusun yüzde 6.5’ini Türkler oluşturuyor. Bu rakamlar güçlü bir işbirliği için bize zemin hazırlıyor” dedi.

İzmir’in sanayisi dikkat çekiyor

Halen 500 civarında Alman firmasının faaliyet gösterdiği İzmir’de 9 üniversite bulunduğunu, bu ünvirsitelerden mezun olan gençlerin sanayinin ihtiyaç duyduğu kaliteli iş gücü teminine sağladıkları katkıya dikkat çeken Gökçüoğlu, şunları söyledi: “Serbest bölgesi, organize sanayi bölgeleri ve sanayinin talep ettiği kaliteli iş gücüyle İzmir, Türkiye’de yatırım yapılacak yegane önemli kentler arasında yer alıyor. Bu ziyaretten, karşılıklı iş imkanlarının arttığı kazan kazan prensibiyle yeni yatırımların gündeme geldiği yol haritası çıkmasını arzu ediyoruz.” 

Ziyaretin ardından EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Türk-Alman İşadamları Derneği TİAD Başkanı Emre Hızlı’ya plaket takdim etti. (İlyas Yıldız – İLKHA)