• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Bakan Yıldız `Şu ana kadar 201 işçi hayatını kaybetti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız saat 05.00`da bir açıklama yaparak, Manisa`nın Soma İlçesi`ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında ölü sayısının 201 yaralı sayısının da 20 olduğunu belirtti. 

Yüzlerce işçinin mahsur kaldığı faciada, şu ana kadar 201 işçi hayatını kaybetti. 4`ü ağır 80 işçi de yaralandı. Mahsur kalanlara ulaşmak için çalışmalar sürüyor. 

Bakanı Yıldız,  Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında çıkan yangında ölenlerin sayısının 201`e yükseldiğini bildirdi. Eynez bölgesindeki maden bölgesinde çalışmaları takip eden Yıldız, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, madene kurtarma amaçlı giren ve dumandan etkilenen bazı kişilerin de yaralılar arasında sayılmış olabileceğini ifade etti. 

Sökonusu durumun endişeleri daha da artırdığını dile getiren Yıldız, "Sayının artmasından endişe duyduğumuzu söylemiştik, belki bu konuda daha da zorlanabileceğimiz bir durum olabilir. Madende hayatını kaybedenlerin sayısı 201`e ulaştı, 80 yaralı olduğu bilgisi de daha önce paylaşılmıştı. Yaralılar arasında bizzat madende çalışmayanların, sonradan gelenlerin olabileceği de söylendi. Bu bizim endişemizi daha da arttıracak bir durumdur.” Dedi. 

Yıldız, kurtarma çalışmalarının ara verilmeden tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi. 

Bakan Yıldız, ihmal iddialarına ise "İhmal varsa biz buna hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi burada da kalmayız" yanıtını verdi.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir