• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Bursa`da en fazla asansör kullanan ilçe Nilüfer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa`da en fazla asansör kullanımının Nilüfer`de olduğuna dikkat çeken TMMOB Başkanı İbrahim Mart, denetimlerin ruhsatlı binalarda gerçekleştiğini kaydetti. 

Nilüfer Belediyesi, kent yaşamının bir parçası haline gelen asansörlerin güvenliği konusunda Makina Mühendisleri Odası ile protokol imzaladı. 

Güvenlik ve sağlık konularında denetimlerin maddi çıkar gözetmeksizin tarafsız bir gözle yapılması gerektiğinin altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de yaşayan vatandaşların konut güvenliğinin temini için 2010 yılında başlattıkları projenin, 2012 yılında yasalaştığını hatırlattı.

Makine Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi ile imzalanan protokolün önemine değinen Bozbey, asansör denetimlerini yaptırmayan apartman ve site yöneticilerinin, olası kazalarda hukuken birinci derecede sorumlu olduğunu kaydetti. 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart da, ehliyetsiz kullanılan ulaşım aracı asansörlerin, günlük yaşamın vazgeçilmezi haline geldiğini belirtti. 

Bursa`da en fazla asansör kullanımının Nilüfer`de olduğuna dikkat çeken Mart, denetimlerin ruhsatlı binalarda gerçekleştiğini kaydetti. 

Mart  açıklamasında, "Makine Mühendisleri Odası 2002 yılından itibaren bu alanda hazırlıklara başlamış ve kendi bünyesinde bir akredite Asansör Kontrol Merkezi oluşturmuştur. A Tipi Muayene Kuruluşu olan Asansör Kontrol Merkezimiz, Türkiye genelinde hizmet vermektedir. Biz Bursa`da, konusunda uzman mühendisler ile asansör denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Yapılan denetim sonrasında hazırlanan raporun bir nüshası apartman ya da site yöneticisine veriliyor. Ayrıca asansörlere kırmızı, yeşil ve mavi etiket yapıştırılıyor. Site yöneticilerinin odamızdaki Asansör Kontrol Merkezi`ne başvurularından sonra en geç iki gün içerisinde denetimler gerçekleştiriliyor." şeklinde konuştu. 

Başkan Bozbey ve Mart konuşmaların ardından  protokole imza attı.   (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir