• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Sosyal çalışma ve sosyal hizmet konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Hüsrevpaşa Yerleşkesi Konferans Salonu’nda “Türkiye’de Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler” konulu konferans düzenlendi.

 

Program, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Prof. Dr. İlhan Tomanbay’ın sunumuyla Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, konferansın öğrencilere fayda sağlamasını temenni ederek,  katılımından dolayı Prof. Dr. Tomanbay’a çok teşekkür etti.

 

Konferansta yaptığı konuşmada, Bitlis’e gelerek Bitlis Eren Üniversitesi’nde böyle bir konferans vermekten onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Tomanbay, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Tomanbay, “Bu gün 67 Sosyal Hizmet Bölümü var. Sosyal çalışma mesleğinin Türkiye’de bu kadar yaygınlaşması, sosyal sorunları hızla artan bir ülkede çok büyük bir gereksinimdir. Bu gereksinimi Bitlis ve çevresinde siz karşılayacaksınız. Siz siz olun, sosyal çalışma mesleği denildiği zaman, teori, uygulama, ülkenin toplumsal yapısı ve ülkenin mevzuatını iyi öğrenin.” dedi.

 

Program, Öğrenme, Kavram, Sosyal Hizmet Nedir, Sosyal Hizmetin Tarihçesi, Yükseköğretim Süreci, Sosyal Hizmet Alanları ve Sorunları konulu sunumlarla devam etti.

 

Konferans, Sağlık Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aziz Aksoy’un Prof. Dr. İlhan Tomanbay’a anı plaketi takdim etmesinin ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir