• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Soma ilçesinde maden faciası:17 ölü, 11 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Manisa’nın soma ilçesinde özel bir işletmeye ait maden ocağında, trafo patlaması sonucu yangın meydana geldi. İlk belirlemelere göre 17 işçinin öldüğü, 11 işçinin yaralı, 200’ün üzerinde  işçinin de madende  mahsur olduğu açıklandı.

AFAD yetkililerinden yapılan açıklamada, maden ocağından 17 işçinin ölü olarak çıkarıldığı, 11 işçinin yaralı olarak hastanelere sevk edildiği 200 işçinin de maden de mahsur olduğu belirtildi.

Yüzeyden 400 metre derinliğinde ve 2 bin 500 metrelik mesafede yer alan maden galerisinde saat 15.10 sıralarında meydana gelen yangın sonucu oluşan karbon monoksit-karbondioksit gazı ve dumanın boşaltıldığı, ardından temiz hava verilmeye başlandığı açıklandı.

Meydana gelen olayın madende vardiya değişimi sırasında vuku bulması nedeniyle kaç işçinin işten çıktığı ve kaçının işe başladığı kesin bilinmemekle beraber 300 ile 500 arasında işçinin içeride olduğu tahmin ediliyor.

Ölü ve yaralı sayının henüz kesin olarak bilinmediği ve ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki Manisa milletvekilleri ile muhalefet partilerinden de heyetlerin Soma ilçesine giderek, maden faciasının meydana geldiği işletmede incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız burada gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük ve ciddi bir faciayla karşı karşıya olduklarını, 400 kişilik kurtarma ekiplerinin mahsur kalan işçileri kurtarmak için aralıksız çalıştıklarını, ölü ve yarlı konusunda net bir şey söylemenin erken olduğunu belirterek, önceliklerinin canları kurtarmak olduğunu ve bununla ilgilendiklerini söyledi.

Bakan Yıldız kurtarma çalışmalarının sabaha kadar süreceğini ve iki saat aradan sonra yeniden basınla bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

Bu arada ambulansların durmadan Soma ve çevredeki hastanelere sürekli girip çıktıkları görüldü. Çevre illerden gelen kurtama ekipleri ile Genel Kurmay Başkanlığının bölgeye sevk ettiği helikopter ambulanslarların aralıksız çalıştığı açıklandı.

İşçi yakınlarının olayın meydana geldiği maden işletmesinin önünde korkulu bekleyişleri sürüyor.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir