• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Maden faciasındaki can kaybı 157`ye ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trafo patlaması nedeniyle Manisa`nın Soma İlçesi`ndeki Soma Holding`e ait olan kömür madeninde çıkan yangın ölen işçi sayısının 157 ve yaralı sayısının 75 olduğu açıklandı.Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün AFAD ve kurtarma ekiplerinden aldığı bilgilere göre saat 24.00 itibarıyla maden faciasında ölen işçi sayısının 157 ve yaralı sayısının 75 olduğunu açıkladı.

Manisa İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, içeride yangının tamamen söndüğünü, dumanın da büyük ölçüde tahliye edildiğini bildirdi. Ancak ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İçeride çok sayıda işçinin mahsur kalması üzerine Ege Bölgesi’ndeki kömür işletmelerine ait bütün arama kurtarma ekipleri Soma’ya yönlendirildi. Soma`daki maden ocağından sağ çıkarılan işçilerden bazıları ambulanslar ile Soma ve çevre ilçelerdeki hastanelere taşınıyor. Bazı işçilerin yürüyerek çıktığı, sedyeyle çıkarılan bazı işçilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ancak maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk edildiği görüldü.

Olayı duyan ailelerin maden önünde izdiham oluşturduğu ve  çok sayıda işçi yakınının madene ulaşmak üzere yola çıkması nedeniyle ilçe merkezi ile maden arasındaki yolun tıkandığı ve araçlardan kilometrelerce konvoy oluştuğu bildiriliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir