• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
Gönüllü ressamlardan aile temalı sergi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa Kent Konseyi (BKK) Ressamlar Çalışma Grubu üyeleri, ‘Uluslararası Aile Günü’ münasebetiyle açılan sergide aile kavramının önemini tuvallerle anlattı.

 

Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Sami Güner Sanat Galerisi’nde BKK Ressamlar Çalışma Grubu’nun gönüllü üyeleri tarafından açılan sergiye, BKK Başkanı Semih Pala, BKK genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal, BKK yürütme kurulu üyeleri ve sanatseverler katıldı.

 

Yapılan çalışmadan ötürü Ressamlar Çalışma Grubu üyelerine teşekkür eden BKK Başkanı Semih Pala, kendileri ve toplum için faydalı üretimler yaptıklarını söyledi. Kent konseyinin gönüllülere çalışma ortamları sağlama, bilgi ve birikimlerini de toplumla paylaşma görevi bulunduğunu belirten Pala, “Ressamlar Çalışma Grubu’nun üyelerinden bazıları diğer çalışma gruplarına da katkı sağlıyor. 4 Meclis, 30 çalışma grubu, 6 ofis ve gönüllüleriyle birlikte Bursa Kent Konseyi, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyidir. Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla ülkemize örnek çalışmalar yapıyoruz. Gönüllülerimizden güç alarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bursa Kent konseyi, Bursa’da kültürün ve sanatın merkezi olarak çalışıyor” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun şekilde yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalara Bursa Kent Konseyi’nin de katkı sunduğunu ifade eden Pala, Ressamlar Çalışma Grubu’nun geleneksel hale getirdiği resim sergilerinin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi.

 

BKK Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ise, ‘Uluslararası Aile Günü’ münasebetiyle açılan sergide, 31 sanatçının 31 eserinin bulunduğunu hatırlattı.

 

Konuşmaların ardından BKK Başkanı Pala ve Genel Sekreter Keskin, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezerek sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı. 17 Mayıs Cumartesi gününe kadar açık kalacak olan sergide, Memduha yılmaz, Yasemin Sema Öztürk, Nefise Gökalp, Gülten Öğretir Demirci, Ahmet Yaşar, Türkaz Uz, Ayşe Doldun, Semra Uyanık, Sevim Nur Akkaya, Ayfer alıcı, Gülbin Şah Çeliker, Sibel Yıldırgan, Zehra Balpınar, Nevzat Çiçek, Meni Eyüpoğlu, Necmiye Beki, BÜKAY, Ümran Ayçiçek, Merak Türken, Sevcan Sözeri, Zafer Özenbaş, Mükerrem Turan, Vahide Sezer, Nevin Çalışkan, Perihan Berent, Filiz Denlisöz, Sevgi Güven, Nermin Turgut, Nejla Molla, Nurgül Bora ve Betül Soy’un eserleri yer aldı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir