• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakan Erdoğan Arnavutluk Ziyaretini Erteledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Erdoğan, Manisa`nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sebebiyle Arnavutluk`a yapacağı ziyareti erteledi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Keçiören`deki ikametine intikali sonrasında Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile telefonda görüştü.

Erdoğan, görüşmede, Türkiye ile Arnavutluk arasında "Stratejik Ortaklık ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Kurulmasına İlişkin Ortak Açıklama" metnini imzalama ve ilk toplantısını gerçekleştirme amacıyla 14 Mayıs`ta Tiran`a yapılması planlanan ziyaretin Soma`da yaşanan olay nedeniyle ertelenmesinin daha uygun olacağını ifade etti.

Arnavutluk Başbakanı Rama ise Soma`daki facianın kendilerini de derinden üzdüğünü belirterek Arnavutluk halkı adına, faciada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziye, yaralananlara şifa, kurtarma çalışmaları için de başarı dileğinde bulundu.

Soma`ya gidecek

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgide, Başbakan Erdoğan`ın Keçiören`deki ikametgahında Soma`da maden ocağındaki yangınla ilgili yoğun bir telefon trafiği yaşandığı belirtildi.

Arnavutluk ziyaretini erteleyen Erdoğan`ın Soma`ya gideceği bildirildi.

Başbakan Erdoğan`ın olay yerindeki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`dan sürekli bilgi aldığı belirtildi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene başta olmak üzere bölgedeki yetkilileri telefonla arayan Erdoğan`ın, gelişmeleri ve kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir