• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Suriye Özel Temsilcisi el-İbrahimi Görevi Bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM - Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Ligi`nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi`nin istifa edeceği açıklandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan`dan sonra Suriye`deki krizin çözümü konusunda inisiyatif alarak BM ve Arap Ligi`nin Suriye Özel Temsilcisi olan El Ahdar el-İbrahimi`nin ay sonunda görevi bırakacağını bildirdi.

Genel Sekreter Ban, New York`ta El-ibrahimi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, kararın 31 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olacağını ifade etti.

Basın toplantısında, bir yıldan beri her gün istifa etmeyi düşündüğünü bildiren El-İbrahimi, Esed rejimi ile rejime karşı demokrasi mücadelesi veren grupların liderleri arasında Cenevre`de yapılan iki turlu toplantılara başkanlık etmiş ve toplantılarda olumlu bir sonuca ulaşılamamıştı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Sekreteri Bedr Camus, el-İbrahimi`nin istifa kararı almasını, "Cenevre-2 Konferansı`nın başarısızlığının başka bir delili" olarak nitelendirdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir