• DOLAR 32.569
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2431.86
  • ...
`Okullar emin kurumlar olmaktan çıktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) il yönetimi, Öğretmene karşı takınılan tavır, meydana gelen saldırılar ve yetkililerin bu duruma ilgisizliğiyle ilgili Şehitlik Lisesi müdürüne bir ziyarette bulundu.

 DES Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, yapılan ziyarette, “Eğitim-öğretim üzerinde Diyarbakır’a yapılan zulmün benzeri görülmemiştir.Okullar okul olmaktan çıktı, öğretmenin can güvenliği olmadığı gibi öğretmenin yetişmesi için bir destek yok. Emniyetin okullara ilgisizliğine anlam vermek mümkün değil, mülki amirlerimizin gündeminde eğitim öğretim var mı yok mu belli değil.Yerel yönetimlerin katkı ve ilgisi sıfır.” dedi.

 Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okullar fakirin zenginin, sahiplinin sahipsizin, aşiret ve halk çocuğunun bir arada yaşadığı eğitim öğretim gördüğü talim terbiye kurumları olması gerekirken kimi eğitim öğretimle ilgisi olmayan kimselerin kendini ispatlama, saldırganlığını ve serseriliğini uygulamak için bir pist haline gelmiştir. Başta İl Mili eğitim yetkilileri olmak üzere milli eğitim yönetim kademesinde yer alan herkes bu aksaklıktan sorumludur. Bu sıkıntının en son sorumlusunu sorsanız o da okuldaki eğitim öğretim paydaşları olsa gerek. Okul yönetimi okulun güvenliğini sağlama gibi bir imkâna sahip değildir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir