• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Van`da Nükleer Tıp Ünitesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde, PET-BT, SPECT-BT ve Radyonüklid Tedavi Birimlerini içeren ve bu özellikleri ile Van bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyan Nükleer Tıp Ünitesi törenle hizmete açıldı.

 

Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde açılan ve en yüksek teknolojiye sahip cihazlarla (SPECT-BT, PET-BT, uptake cihazı, technegas, gama probe, USG)  donatılmış, tiroid kanseri hastaları için üç yataklı radyonüklid tedavi ünitesini de barındıran Nükleer Tıp Ünitesi sadece Van için değil çevre iller için de önemli bir ihtiyacı giderecek.

 Özellikle onkoloji alanında, PET-BT sayesinde Van ve çevre iller için önemli bir açığı kapatacak olan Nükleer Tıp ünitesi ile artık hiçbir hasta Nükleer Tıp tetkiki için Van dışına çıkmamasını sağlayacak.

 Bölge ve Van için çok büyük öneme sahip olan ünitenin açılışına Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Van Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı M.Nuri Acar, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, doktorlar ve davetliler katıldı.

 “Bölgemiz için ciddi bir ihtiyaç olan üniteyi açtık”
Açılış konuşmasını yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Nükleer Tıp Ünitesi’nin bölge için çok ciddi ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bugün önemli bir birimimizi açıyoruz. Bu bölgemiz içinde çok ciddi bir ihtiyaçtır. Depremden sonra hastanemiz faaliyete geçti ancak bölgemizde eksik olan çok ünite vardı. Bunu sağlık bakanımız büyük oranda tamamladı ama bide bizim üniversite olarak bölgemizdeki eksiklikleri dikkate alıp, bazı üniteleri açmayı hedeflemiştik. Bunlardan bir tanesini bugün birlikte açıyoruz, bu pet-siti dediğimiz bir ünite. Ön kanser taraması ile ilgili bir cihazımız, bu cihaz en yakın bölgemiz olarak Erzurum ve Diyarbakır’da var. Dolayısıyla bizim hep hedefimiz buydu, hastalarımızı Van’ın dışında başka bir yere göndermemek çünkü insanımız hem giderken mağdur oluyor. Hem ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşıyor. İnşallah bundan sonra bu birimimizde kendini kontrolden geçirmek isteyen insanımız, hastalarımız artık bize müracaat edebilirler. Buradan ben çevre illere de duyurmak istiyorum, hastalarını, bu tür ihtiyaç duyulduğunda artık üniversitemize rahatlıkla yönlendirebilirler.” dedi.

 “Bölgemizde eksik olan hizmetleri tamamlayama çalışıyoruz”
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya açılan ünitenin bölgeye önemli bir katkı sunacağını belirterek, “Yine bugün tıp fakültesi hastanemizin, bölgemize önemli bir katkısı için buradayız. Yaklaşık 4 milyon bir bölgede eksik olan bir hizmeti bugün tamamlaya çalışıyoruz. Özellikle kanserli hastaların tespitinde kullanılan birkaç adet cihazlarımızı bugün halkımızın hizmetine açacağız, açıyoruz. Özellikle guatr kanseri olan, tiroid kanseri olan hastaların tedavisinde kullanılan, özel bir yöntem var. Bu yöntemin uygulandığında hastalarını kalmak zorunda kaldıkları odalar var biz bu odaların açılışını yaptık. Halkımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.” Şeklinde konuştu.

 “Hastalarımıza yoğun tedaviler vermeyi sağlayacağız”
Nükleer Tıp Ünitesi YYÜ Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yusuf Demir ise, ünite hakkında bilgiler vererek, “Yaklaşık bir yıllık hazırlık döneminden sonra nükleer tıp fakültemizi hizmete açtık. Nükleer tıp görüntüleme ve tedavi alanında birçok ileri aşamada tedaviler ve ileri aşamada görüntülemeler yapmışlardır. Daha önce hastalarımız özellikle kanser tedavilerinde kullanılan özellikle PET-BT filmleri için hastalarımız Erzurum, Diyarbakır gibi illere gitmek zorundaydı. Bu ünitelerimiz açıldıktan sonra hastalarımız PET- BT filmi için Erzurum ve Diyarbakır’a gitmek zorunda kalmayacaklar. İlimizde bu filmleri alabilecekler. Burada ünite olarak da PET-BT haricinde SPECT-BT cihazımızla hastalarımıza sintigrafi çekeceğiz. Birçok hastalıkta kullanılan, trioid bezinde, kemik sintigrafisinde, kalp görüntülemede, kullanılan bir cihazımızdır. Ayrıca da bazı guatr hastalıklarının tedavisi ve teşhisinde kullanmayı da sağlamış olacağız. Hastalarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Yaklaşık bir yıl süren hizmette, açılış dönemi oldu. Tabi bu cihazlar pahalı olduğu için kurması da zaman alan cihazlar oldu. Hastalarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah Van’da birçok hastamızın sadece kanser değil, diğer hastalıkların teşhisinde de hastalarımıza çok büyük katkılar sunacak. Diğer doktorlarımızın da işlerini kolaylaştırıp, hastalarımıza yoğun tedaviler verilmesini sağlayacak bir yöntem olacak” ifadelerini kullandı.

 Daha sonra yapılan ikramlardan sonra program sona erdi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir