• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
Öğrencilerin düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Valisi Yılmaz Arslan, TÜBİTAK’ın desteği ile Hürriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışını yaptı.

 Fuarın açılışına, Vali Arslan’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Atilla,  okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

 Fuarın açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen Arslan, 7. ve 8. sınıf öğrencileri tarafından yapılan eserlerin sergilendiği, Görsel Sanatlar  ile  Teknoloji Tasarım  sergilerini gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

 Atık malzemeden yapılan eserler, ebru sanatı ve resim gibi birçok çalışmanın yer aldığı görsel sanatlar sergisini gezen Arslan, öğretmen ve öğrencilerin  yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Yıl içinde öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 600 görsel sanat eserinin yanı sıra, 26 adet  de teknoloji tasarım projesi hazırlayan öğrenciler,  stantları gezen Arslan’a ve projelerin işlevine ilişkin bilgiler sundular. 

 Batman`a TÜBİTAK birinciliği kazandırdılar

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yapılan ‘Bu Benim Eserim’ konulu bilim yarışmasının finalinde, 42 Bin proje arasından, ‘Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun’ isimli proje Batman’a birincilik ödülü kazandırdı.

 Arslan, projeyi hazırlayan Veysi Aksu ile Faruk Yakut isimli öğrenciler ile danışmanları Şakir Dilek’i stand başında tebrik etti.

 Arslan, özelikle teknoloji tasarım sergisinde yer alan 26 adet proje standını tek tek gezerek  öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

 ‘Anız Yangınlar’, ‘Su Olsun Bitkiler Hayat Bulsun’, ‘Güneşli Gelecek’  ve ‘Meyve Sebze Atıklarının Toprağa Geri Kazandırılması’ gibi projeleri hazırlayan öğrenciler,  bölgesel ve ulusal anlamda düzenlenen yarışmalarda Batman’ı başarıyla temsil etmişti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir