• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
``Genç-Bingöl Duble yolu neden bitmiyor``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İ,l Başkanı Hamdullah Tasalı, ‘’Bingöl -Genç arası 09.03.2010 tarihinde 18 kilometrelik duble karayolu ihalesi yapılmış olmasına rağmen neden tam 4 yıldır, bitirilmek istenmiyor? Diye sordu.

 Tasalı yetkili ve sorumluların bu durumu kamuoyuna açıklaması gerektiğini sözlerine ekledi.

 "4 yıldır yolun üçte  bir kısmı ancak yapılabildi’’

Tasalı, daha önceleri yola yakın arazi sahiplerinin ‘kamulaştırmaya karşıdır’ bahanesiyle çalışmaların yapılmadığını ifade ederek, “ Ancak söz konusu sahada kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup, çalışma mevsimi başlamasına rağmen ciddi bir çalışma yapılmamaktadır. 18 kilometrelik kısa bir yol çalışması için arazi koşulları çok elverişli olmasına rağmen, duble yol, yılan hikayesine döndü. 4 yıldır yolun üçte bir kısmı ancak yapılabildi. Her nedense yol bir türlü bitirilmek istenmiyor.’’dedi.

 "Her yıl onlarca, ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelmektedir’’

Tasalı sözlerinin devamında,  50 yıl öncesinde yapılmış olan yolun halen aynı yol olduğunu belirterek şunları söyledi:  ‘’Söz konusu güzergâhta trafik çok yoğun,  şehirlerarası, hata bölgelerarası bir yol konumundadır. Kuzey ve güney bölgelerinin transit yolu, her gün yüzlerce kara taşımacılığı yapan ve yolcu taşımacılığı yapan araç bu güzergâhta seyir halinde. Yol araç yoğunluğunu kaldıracak boyutta değil. Bu yoğunluktan dolayı her yıl onlarca, ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelmektedir. Bundan dolayı devlet ve millet milyarlarca liralık, çok büyük ekonomik kayıplar vermektedir.’’

 "Kaplumbağa yürüyüşüyle çalışmaların sürdürülmesi akla ziyandır’’

Tasalı son olarak sözlerini şöyle tamamladı ‘’Tüm bu gerçekler ortada iken şehirlerarası bu yolun bu derece atıl bırakılması, vurdumduymaz davranılması akıl işi değildir. Kaplumbağa yürüyüşüyle çalışmaların sürdürülmesi akla ziyandır, Bu topluma yazık günahtır. Bu sorumsuzluktan vazgeçilmeli,  yolun bir an önce bitirilmesi için, yetkilileri çalışmalara hız vermeye ve göreve davet ediyoruz.’’ (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir