• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
`Sanıklar itirafa başlarsa yanarız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 12’si tutuklu 14 sanıklı Odatv iddianamesinde, sanıklara “halkı kin ve düşmanlığı tahrik”, “TSK’yı darbeye teşvik”, “PKK’ya destek” gibi suçlamaların yanında “medyaya yön vermeye çalışmak” ve “Ergenekon soruşturmasına müdahale etmeye çalışmak” gibi suçlamalar da yöneltilmişti. Odatv’de ele geçirilen bir harddisk iseErgenekondavalarına destek verirken, bazı sanıklara ayrıcalıklı davranılmasının tehlikeleri anlatılıp, önlem alınması isteniyor.

Odatv’de ele geçirilen ST3120827AS_ 4MS1TF89 seri numaralıbilgisayarhard diski içerisinde silinmiş bölgede “HOCADAN NOTLAR” başlıklı bir belge çıktı. İddianamede, davanın tutuklu sanığı Yalçın Küçük’ün talimatlarını içeren örgütsel notlar olduğu belirtilen belgede “sanıklar arasında ayrım yapılmasının rahatsızlık yarattığı” bunun “itiraf furyasını başlatabileceği”, “çok şey bilen bazı sanıkların konuşması durumunda” ise “tüm sistemin çökertileceği” uyarısı yapılıyor.

Sanıkların rahatsızlıklarının bir rapor haline getirildiği belirtilen talimat yazısında şöyle deniliyor: “Şikayetler her geçen gün artıyor. ‘Sanıklara destek açısından farklı muamele var’ deniyor. Ç. Doğan, Haberal, kategorisi ile D.Çiçek, M.Tekin vs. kategorisi kıyaslanıyor. Ciddi rahatsızlık var. Derlenen şikayet notu çok ayrıntılı, sanıklardan bazıları çok şey biliyor. Kime ne kadar maddi yardım, teknik savunma yardımı,medyadesteği var, tek tek çıkarılmış. Bir itiraf furyası başlarsa bütün kategoriler aynı anda çöker, bu nokta bizce çok ciddi.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir