• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
`Çalışanlar ve öğrenciler için kıyafet serbestisi sağlanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun Yazlık Kıyafet Genelgesi ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Coşkun, genelge yerine yönetmelik değişikliği yapılarak herkes için kıyafet serbestisi sağlanması gerektiğini söyledi.

 Yaz kıyafet uygulamasına değinen Coşkun  "Nasıl ki yazlık kıyafet genelgesiyle yılın yarısında yönetmeliğin 5. maddesi görmezden gelinebiliyorsa, aynı şekilde söz konusu sınırlamaların kaldırılarak, kamu görevlilerinin milletimizin değerlerine ve genel kabul görmüş kılık ve kıyafet şekillerine uygun olmak, herkesin bu kapsamda tercihlerine azami saygı gösterilmesi kaydıyla tercihleri doğrultusuna belirleyecekleri kılık ve kıyafetle görevlerine gitmelerini ve görev mahallinde bulunmalarını temin edecek bir yönetmelik değişikliğini talep ediyoruz." dedi.

 Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğinin tıpkı kamu çalışanları açısından öngörüldüğü gibi, öğrenciler yönünden de dayatmalar ve sınırlamalar içerdiğini belirten Çoşkun, öğrenciler için kılık kıyafet serbestisini sağlayacak bir yönetmelik değişikliği yapılması  gerektiğini söyledi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir