• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...

BİNGÖL-İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nce hazırlanan ve Avrupa Birliği`ne sunulan `Ceviz Yetiştiriciliği` projesi kapsamında 20 kişilik bir heyet, Almanya`ya gitti. 

Ceviz Yetiştiriciliği adlı proje ile İl Müdürlüğü ve yurtiçi ortaklarından  olan Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ziraat Mühendisleri Odası ve Bingöl Ziraat Odası katılımcılarından oluşan 20 kişilik ekip, Almanya’ya gitti. 

İl Müdür Vekili Nurettin Kıyas ile Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cafer Kalan tarafından 11-24 Mayıs tarihlerinde Almanya’da gerçekleşecek olan projenin  yurt dışı ayağı için yapılan ön hazırlıklar ile orda uygulanacak olan program hakkında kısa bir değerlendirme ve bilgilendirme yapıldı. 

Kıyas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Leonardo Da Vinci PLM Hareketlilik projesi kapsamında yurt dışı ortağımız olan LBV Brandenburg Eyaleti Çiftçiler Federasyonu ile Almanya da; modern ceviz yetiştiriciliği, bahçe tesisi, ilimiz iklimine uygun verimli çeşitlerin belirlenmesi ve cevizin sanayi sektöründeki uygulama alanları, Ar-Ge çalışmaları vb. konularda Türkiye’nin rekabet edebilirliğinin arttırılması için yapılması gerekenleri daha iyi tespit etmek ve uygulayabilme amaçlanmaktadır.’’ İfadelerini kullandı. 

Kıyas, ‘’Proje Koordinatörü ile yurtdışı aracı firma olan Arda Danışmanlık ve Eğitim’e sundukları katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek; projenin Bingöl’e hayırlı olması temennilerinde bulundu.(Nihat Kanat-İLKHA)