• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
İngilizce münazara turnuvası sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım İlçesinden toplam 6 lisenin ortaklığında ve Barış Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Bursa Liseler Arası İngilizce Münazara Turnuvası sona erdi. Dereceye giren okullar ödülünü İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici’nin elinden aldı.

 Barış Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan Final maçında turnuvanın iki güçlü takımının sunumu büyük beğeni kazandı. Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin “Vertigo” takımı ile Özel Sınav Kolejinin “Eagles” takımı  finale imza attı. Turnuvada Işıklar Hava Lisesi turnuva birincisi olurken Özel Sınav Koleji ikinci oldu. Üçüncülük maçında Bursa Anadolu Lisesi ile Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin “Turbulence” takımı yarıştı. “Turbulence” üçüncü olurken Bursa Anadolu Lisesi turnuvanın dördüncüsü oldu.

 Bu etkinlikle öğrencilerin uygulayarak öğrenmelerini hedeflediklerini ifade eden Mustafa Bilici, “Öğrencilerimiz, aldığı yabancı dil eğitiminin yararını fark edebilen, kendini daha rahat ifade eden, araştıran, analitik düşünen, farklı fikirlere saygı gösteren, anlık ve isabetli fikir üretebilen, kriz yönetebilen, işbirlikçi ve lider vasıflı öğrenciler olarak karşımıza çıkıyor. Türk Milli Eğitiminin ve Bursa’mızın ulaştığı seviye bizi çok mutlu etmiştir. Önceden dil eğitiminde yanlışlarımız vardı. Gramer eğitimi ağırlıklı dersler işlenirdi. Bugün artık bunları aştık ve konuşma ağırlıklı dersler yapar hale geldik. Projemizi yürüten ve katılan herkese, Barış Anadolu Lisesine de yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

 Turnuvanın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Barış Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Eşiyok, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Bursa Liseler Arası İngilizce Münazara Turnuvası” ses getiren ve fark yaratan bir proje olmuştur. Projemizle; Öğrencilerimizin fikrini savunabilme, eleştirel düşünebilme, araştırma becerisini geliştirme, toplum önünde konuşabilme ve kendine güven duygusunu geliştirme, işbirliği sağlayarak bir amaç için birlikte çalışabilme, takım ruhu oluşturabilme, değişik fikirlere tolerans gösterebilme, gibi birçok becerinin gelişmesi ve geliştirilmesi hedeflenmiştir. Bununla birlikte,  faaliyet boyunca iletişim dili olarak İngilizce kullanılacağı için öğrenciler, öğrendiği yabancı dili geliştirebilme, öğrendiklerini gerçek hayat şartlarında uygulama, aktif ve çok yönlü iletişime geçme fırsatlarına sahip olabilmişlerdir.” İfadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından dereceye giren okullar ödülünü Mustafa Bilici’nin elinden aldı. Bir hafta süreyle gerçekleştirilen İngilizce münazara yarışmasına 25 liseden 34 takım ve toplam 250 öğrenci katıldı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir