• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Ortadoğu ile Dayanışma ve Kardeşlik Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi öğrencileri ve Elazığ Kur'an İlimleri Derneğinin saat 20.00 de Elazığ Kültür Merkezinde düzenlediği programa yoğun ilgi oldu.

 

Program Kur'an tilavetiyle başladı. Günün anlam ve önemini anlatan Özgür Der Elazığ Temsilcisi Ahmet Laçin'in konuşmasıyla devam etti. Laçin: “Bugün İslam dünyasında büyük bir kavgaya şahit oluyoruz. Bu ümmetin yeniden var olma davasıdır. Son iki asırda tohumları atılan uyanış çabalarının bu günkü süreci bizlere Afganileri, Muhammed Abdullahları, Selahaddin Eyyubileri, Hasan El Bennaları, Seyyid Kutupları Abdullah Udehleri ve Zeynep Gazalileri hatırlatıyor. Onların başlattığı bu uyanış çabaları, bugün diktatörler ve zalimler karşısında büyük bir Kıyam hareketine dönüşmüştür.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Program, sinevizyon gösterimi, şiir dinletisi ve ardından Elazığ Kur'an İlimleri Derneği Divan Kurulu Başkanı Hafız Emrah Seçer'in İslamiyet’te Kardeşlik konulu konuşmasıyla devam etti.

 

“Biat edenler çıksınlar meydana”

Emrah Seçer konuşmalarında şunları söyledi: “Mısır'da,  Rabiatül Adeviye Meydanı’nda şayet bir Esma var ise, Esma erkeklerin sancağı düşürdüğü yerde eline sancağı alıyor ve elinde sancak ile kurşunlanarak şehit ediliyorsa biz Nesibe yetişti, biliri . Biz biliriz ki bu asrın Nesibeleri geldi. Yeniden sancağı kuşandılar, yeniden İkrimeler çıktı meydana, ve duyuyoruz meydana çıkan İkrimelerin seslerini. Sesleniyorlar; ölüm üzerine biat edenler çıksınlar meydana. Görüyoruz ki ölüm üzerine biat ediyorlar. Bu sesi duyduktan sonra çıkıyorlar meydana. Seyrediyoruz ekranlardan,18 yaşındaki genç kurşunlanmış, yaralar içerisinde, artık dayanacak takati kalmamış, nutku tutulmuş şehadet getirmeye çalışıyor, ‘Eşhedü Enna Muhammeden Rasulullah’ demeye, ‘Rabbim şahit ol ki senden başka ilah tanımadım, senden başkasını kabul etmedim, Rab sen, kanun koyan sen ve ben senin kulunum.’ demeye çalışıyor. Nutku tutulmuş söyleyemiyor. Yanındakiler bir kalem ve kağıt parçası veriyorlar ve genç o kağıt üzerine ‘Eşhedü Enla İlahe İllallah ve Eşhedü Enna Muhammeden Rasuluh’ yazıyor. Diliyle söyleyemediğini kalemle yazıyor.”dedi.

 

Allah seni duydu anne

Seçer konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ey Hama'lı çocuk! Ey Yermük'teki o kampta aç susuz günler geçiren anne! Ey Suzan'ın annesi! Ey gözü yaşlı anne! Allah seni duydu. Sümeyye'yi duyduğu gibi, Nesibe'yi duyduğu gibi, Esma'yı duyduğu gibi Allah seni de duydu. Duanı kabul etti. Bekle icabet edecek duana. Allah Esed'i kahredecek, boynundan tutuklanarak sürüklenecek cehenneme. Ama bekle anne diren.”ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından program, şiir dinletisiyle devam etti. Grup Yürüyüş'ün seslendirdiği ezgi ve ilahilerle son buldu. (Mehmet Bozkaya/Yasin Kavaklı-İLKHA)          

Bu haberler de ilginizi çekebilir