• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Yavru kurtları biberon ile besliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar’a bağlı Belitaş (Xırbésitıl) köylüleri, koyunlarına saldıran kurtlar tarafından terk edilen yavru kurtları, köylerine getirerek beslemeye başladı. Köylülerin neşesi haline gelen yavru kurtlar bazen keçilerden bile süt emiyor.

 Xırbésitıl köyünde çobanlık yapan vatandaşlar, dağlık alanda koyunlarını otlattıkları sırada anneleri tarafından terk edilen 4 yavru kurt gördü.

 Yavru kurtları köylerine getiren vatandaşlar, kurt yavrularını açlıktan ölmemeleri için biberona koydukları keçi sütü ile besliyorlar. Bazı yavru kurtlar bazende keçilerden süt emiyor.

 Yavru kurtları bulup köye getiren çoban Mehmet Emin Eken “Koyunları otlattığımız sırada kurt yavrularını, çıkarttıkları seslerinden fark ettik. Kurtları annelerinin terk ettiğini tahmin ediyoruz“ dedi.

 Eken “Kurtları köye getirip açlıktan ölmemeleri için keçi sütü ile besliyoruz. Anneleri koyunlarımıza saldırsa da biz yavru kurtları o halde bırakamazdık.“ ifadelerini kullandı.

 Xırbésitıl köyü sakinlerinden Vasfi Emsen ise yavru kurtları beslediklerini belirterek şöyle konuştu: “Köyün çobanları koyunları otlattıkları sırada bulup köye getirdiler. Bizler de şimdilik keçi sütü ile besliyoruz. Kurt yavruları şu an küçük oldukları için çevrelerine zarar vermiyorlar. Fakat birkaç ay sonra büyüdükten sonra onlarla baş etmemiz mümkün değil. Bize de, hayvanlarımıza da zarar verebilirler.“ diyerek yetkililerden yardım istedi.

 Yetkililerin köye gelip kurt yavrularını almalarını isteyen köylüler, yavru kurtlar ile ne yapacaklarını şaşırmış durumda olduklarını ifade ederek hayvan severlerden yardım beklediklerini söylediler.

 Çocukların kucaklarından düşürmedikleri yavru kurtlar köylülerin adeta maskotu haline gelirken ilerlisi için aynı şeyi düşünmek pek de mümkün görünmüyor.

(Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir