• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
Artuklu Üniversitesi`nin `Bahar Şenlikleri`ne Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Akademik başarı yönünden iki yıldır Türkiye’deki üniversiteler arasında son sırada yer alan,  Kutlu Doğum Haftası’nda düzenlemek istediği eşcinseller konulu panel ve üniversitenin Genel Sekreteri S.B ile Diyarbakır’dan gelen işadamı avukat Y.A ile birlikte havaya ateş açmaktan gözaltına alınmalarıyla gündeme gelen üniversite, şimdi de ‘Bahar Şenlikleri’yle çalkalanıyor. 

MAÜ’de yarın başlayacak “Bahar Şenlikleri’yle ilgili yazılı basın açıklaması yapan Mardin Dost Der, kampüsün ahlak dışı eğlence kültürünün pazarı haline getirilmeye çalışıldığını savundu.   

Mısır’da ve Suriye’de ve İslam Coğrafyasında insanların katledildiği, açlıktan yaşamlarını yitirdiği bir dönemde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin  ‘Bahar Şenlikleri’ adı altında düzenleyeceği ahlak dışı eğlenceyi kınadıklarının altı çizilen açıklamada, bu tür eğlencelerin bölge insanının örfüyle, ahlakıyla, gelenek ve görenekleriyle bağdaşmadığına vurgu yapıldı. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: Özgürce eğlenme adı altında; cinsel obje olarak görülmeleri kadın ve erkeğe; alkolle uyuşturulmaları akla ve iradeye; Hedonizme (Hazcılığa) indirgenmiş olması gerçek özgürlüğe Hakarettir! Görmek istemediğimiz ve bize rağmen yapılan modern cahiliye ürünü bu festivallere karşı, bütün Müslümanları rahatsız olmaya davet ediyoruz.”  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir