• DOLAR 32.433
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2486.955
  • ...

BURSA - BTSO’nun 12, 36 ve 46’ıncı komitelerine üye 16 firma temsilcisi, Rusya’da düzenlenen ‘Modern Bakery 2014 Unlu Mamuller ve Şekerleme Fuarı’na katılarak, sektörleriyle ilgili yurtdışındaki gelişmeleri yakından takip etme imkanı yakaladı. 

Heyet, 3 gün boyunca devam eden fuarda ikili iş görüşmeleri yapma imkanı buldu. Türkiye firmalarının standlarını da ziyaret eden BTSO fuar heyeti, ayrıca Türkiye Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Sinan Çetin ile Rus Fırıncılar ve Şekerlemeciler Birliği Başkanı Yuri M. Katsnelson’a da ziyarette bulundular.  

Küresel Fuar Acentesi Projesi’ni, üyelerinin kendi sektörleri hakkında yurt dışındaki gelişmeleri takip edebilmeleri, uluslararası işbirlikleri yapabilmeleri ve bu sayede ticaret hacimlerini arttırabilmeleri için geliştirdiklerini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bu proje ile üyelerimizi, dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Son olarak Rusya’da düzenlenen ‘Modern Bakery 2014 Unlu Mamuller ve Şekerleme Fuarı’na da odamız üyesi 16 firma temsilcisi katıldı. Bu çalışmalar Bursa iş dünyası için oldukça önemli adımlardır” şeklinde konuştu.

Rusya’dan eğitim konusunda işbirliği talebi

Heyet Başkanı Burhan Sayılgan ise, Rusya Federasyonu’nda unlu mamuller ve şekerleme sektöründe 13 bin işletmenin faaliyet gösterdiğini söyledi. Sayılgan, Rusya Federasyonu genelinde yılda 7 milyon ton ekmek ve unlu mamuller tüketildiğini ve 300 bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Sayılgan, Rusya Federasyonu’nda fırıncılık çıraklık okulunun bulunmadığını, bu konuda Rus Fırıncılar ve Şekerlemeciler Birliği’den BTSO ile işbirliği yapmak talebi geldiğini de söyledi. 

Modern Bakery Moscow, 2014 Unlu Mamuller ve Şekerleme Fuarı, Rusya Federasyonu, Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki en önemli unlu mamuller ve şekerleme fuarı olarak biliniyor. İlk olarak 1995 yılında düzenlenen fuara bu sene 40 ülkeden yaklaşık 14 bin kişi ziyaret etti. (Zeki Aras-İLKHA)