• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Müftülükten `Anneler Günü` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Anneler Günü nedeni ile Savur Müftülüğü kadınlara yönelik bir program düzenlendi. Müftülük Toplantı Salonu’nda yapılan program Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını ise Savur İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu yaptı. 

Müftü Şenoğlu:  “Annelik, dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamayacak en yüce duygudur. Karşılıksız ve şartsız sevgiye, fedakârlığa, insanı insan yapan tüm değerlere sahip annelik, en kutsal görevlerden biridir. Bizleri bugünlere getiren annelerimiz en değerli hazinelerimizdir. Onlar için ne yapsak azdır, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürer. Bu nedenle annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkânlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz. Çocukların hayatla aralarındaki en güçlü bağ annelerdir. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz." dedi. 

Daha sonra, Bayan Vaizler bayanlara yönelik annelerin önemi, ailenin önemi ve mutlu bir yuvanın nasıl olması gerektiği ile ilgili konuşmalar yaptı. Programa Savur İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Bayan Vaizler, Selcem Tan, Deniz Seçilmiş, Zübeyya Topçu, Esra Ayseli İnak, Duygu Erdoğan ve Savurlu bayanlar katıldı. 

Program ilahiler ve anneler gününe özel bir sunumun yapıldığı slayt gösterimi ile son buldu. Programa katılan kadınlar bu tür etkinliklerin faydalı geçtiğini belirterek daha fazla etkinliğin Savur’da yapılmasını istediklerini belirttiler.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir