• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
TURSEFF`ten Diyarbakır`a enerji
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (AİKB) bünyesinde yürütülen Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF), 2015 yılına kadar toplam 265 milyon dolarlık kredi kullandıracak.

TURSEFF Pazarlama Müdürü Mustafa Salman ve Enerji Verimliği Uzman Dr. Yonca Ercümen, Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği ile Diyarbakır’da bölgedeki KOBİ’lere yönelik sunum gerçekleştirdiler.  Sunum ajansın Diyarbakır’daki Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. 

Bin dolardan 5 milyon Euro’ya kadar tüm enerji projelerine 5-7 yıllık dönemleri kapsayan kredileri sağlayacağını ifade eden TURSEFF Pazarlama Müdürü Salman, “Yıllık cirosu 50 milyon Euro’yu, çalışan sayısı da 250’yi aşmayan tüm işletmelerin enerji verimliliği (EE) ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji (RE) yatırımlarına, işbirliği yaptığımız özel bankalar aracılığıyla uygun koşullarda destek sağlıyoruz. Başta Diyarbakır olmak üzere işletmesinin enerji verimliliğini artırmak, enerji faturalarını düşürmek isteyen, ya da kendi ihtiyacı olan elektriği üretmek isteyen şirketleri, projelerini hazırlamaya davet ediyoruz.” dedi. 

Enerji Verimliği uzman Dr. Yonca Ercümen ise “Son dönemde yoğun olarak güneş enerjisine talep yaşanıyor. Firmalar güneş santralleri kurmak için yarışıyorlar. İster bir otelin izolasyonu olsun, ister benzin istasyonu çatısında elektrik üretmek için bir sistem kurulsun bizler tüm bu projelere destek vermeye hazırız. KOBİ’lerin bu konuda cesur olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir