• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Öğretmenlere yönelik şiddete bir yenisi daha eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Öğretmenlere yönelik şiddet Diyarbakır merkez Yenişehir Lisesi Şehitlik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde yapılan bir basın açıklaması ile kınandı. 

Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Eğitim Sen Eş Başkanı Dilek Adsan,  öğretmenlere yönelik şiddete bir yenisinin daha eklendiğini hatırlatarak, “08.05. 2014 Perşembe günü Yenişehir ilçesi Şehitlik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müdür yardımcısı ve üyelerimiz şiddete uğramıştır. Okul bahçesinde ders işlenmesi koşullarını zorlayan öğrenci olmayan bir gencin okul bahçesinden çıkması istenmiş durumu zorlaştıran ve kız kardeşinin bu okulda okuduğunu beyan etmesi üzerine okul idaresi tarafından görüşülmüş genç okuldan ayrılırken tehditler savurunca velisi okula çağrılmış durum aktarılmıştır. Okul çıkışında idareci ve öğretmenlere araba içinde taş, bıçak ve şok tabancasıyla saldırıp darp etmişlerdir. Saldırıyı kınıyor ve saldırıya uğrayan öğretmenlerimize geçmiş olsun diyoruz.” dedi. 

Adsan, öğretmenlere şiddetin meşru hale geldiğini ve getirilmeye çalışıldığını belirterek, “Her eğitim kademesinde öğrenci ile ilgili bilgi almak, onu tanımak ve gelişiminde anne baba ile işbirliği yapmak açısından ‘Veli görüşmeleri’ son derece önemlidir. Öğretmenin bu konuda aile ile eş zamanlı çaba harcaması ve veli görüşmelerinden gereken yararı sağlaması öğrenci gelişimi için kaçınılmaz.” İfadelerini kullandı. 

Yaşanan saldırının sorgulanması gerektiğini dile getiren Adsan, “Yaşanan şiddet olaylarını öğretmen ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasında bulabiliriz. Yetkililerin bu yöndeki söylem ve yaklaşımlar şiddetin zeminini oluşturmuştur.” Şeklinde basın açıklamasının sürdürdü. 

Adsan basın açıklamasının sonunda, “Öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça ve şiddete maruz kaldıkça, çağdaş, demokratik özgürlükçü toplum yaratılması mümkün olmayacaktır. Tüm eğitim çalışanları olarak, öğretmenimize yapılan saldırı ve saldırıların tekrar etmesi durumunda ortak tavır almaktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna duyuruyor, yapılan çirkin saldırıyı tekrar nefretle kınıyoruz.”  İfadelerini kaydetti.  (Hasan Önalan / Yusuf Aslan -  İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir