• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
İtalyan Gazetesi: israil giderek yalnızlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

La Repubblica`da çıkan haberde, israil`in Mavi Marmara saldırısında 9 Türki`ye vatandaşını öldürüp, özür dilememesi nedeniyle Türkiye ile ilişkilerinin bozulduğu ifade edilirken, Suriye`deki karışık durum ve Mısır ile yaşadığı gerilimlere son olarak Mısırlı protestocuların İsrail`in Kahire Büyükelçiğine girmesinin eklenmesiyle İsrail`in bölgesinde giderek izole olduğu belirtildi.

Gazetedeki bir başka haberde, israil Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun "Mısır ile barışı korumak için birlikte çalışıyoruz" sözlerine yer verilirken, israil`in Sina yarımadasındaki sınırda Mısır askerlerini vurması ve son olarak geçen Cuma akşamı İsrail`in Kahire Büyükelçiliğinde yaşananlar nedeniyle Mısır`ın yeni askeri yönetiminin 1979 barış anlaşmasına uyacağını açıklamasına karşın, Mübarek sonrası dönemde iki ülke arasındaki dengenin zor ayarlandığı ifade edildi.

Haberde, israil`in Gazze`ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda 9 Türki`ye vatandaşını öldürmesi olayını izleyen gelişmelerde, israil ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin "tehlikeli bir tırmanışa geçtiği" de belirtildi.

Erdoğan`ın Mısır`a yapacağı ziyarete de değinilen haberde, ziyaretin, iyi durumda olan Türkiye-Mısır ilişkilerinin, ekonomik ve askeri alanlarda geliştirilmesi amacı taşıdığı aktarıldı.

``Corriere della Sera`` gazetesi de Başbakan Erdoğan`ın yarın Mısır`da başlayacak olan `Arap baharı` turunu işaret ederek, Mısır, Libya ve Tunus gibi ülkeleri uzun yıllardır yöneten liderlerin devrilmesinden sonra Erdoğan`ın bölgeye giden ilk lider olduğu bildirildi.


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir