• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Her insan bir engelli adayıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Artık Saklanmak İstemiyorum Bedensel Engelliler Derneği (ASİBED) Başkanı ve üyeleri düzenledikleri farkındalık yürüyüşü ile engelsiz vatandaşların kendilerini anlamak adına bir mesaj verdiler. 

Engellilerin yaptıkları farkındalık yürüyüşüne vatandaşlar da alkışlayarak destek verirken, engelliler kendilerini daha iyi anlatmak için beraberinde getirdikleri tekerlekli sandalyelere herkesin oturmasını istediler. 

Gönüllü olarak tekerlekli sandalyelere oturan basın mensupları, engellileri şimdi çok daha iyi anladıklarını ifade ederek, “Allah yardımcınız olsun” dediler. 

Dernek binalarından Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen engelliler, burada bir basın açıklaması yaptılar. 

“Her insan bir engelli adayıdır”

ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç, “Bu farkındalık yürüyüşü ile biz engelli vatandaşların da toplum içinde sizlerle birlikte yaşadığımızı göstermek istedik.”dedi. 

Tutgaç, açıklamasına devamla; “Her insanın bir engelli adayı olduğu göz önünde bulundurarak çıktığımız bu yolda ne oldum değil, ne olacağım düşüncesini benimseyip toplum olarak engellilerin eğitim hayatına destek olmak, onları iş sahibi yaparak onu tüketici olmaktan kurtarıp, üretici yaparak yararlı ve mutlu duruma getirmeliyiz.” İfadelerini kullandı. 

“Engelli; sadaka alan ve yardım dilenen bir birey değildir”

Tutgaç,  şöyle devam etti: “Engelliler, sadaka alan ve yardım dilenen bir birey değildir. Bizler cehaletin kurbanı olmak istemiyoruz. Bizler engelimizle birlikte ailemize, topluma ve Bitlis’e yararlı bireyler olarak katkı sunmak istiyoruz.”dedi. 

Ve artık farkına varın diyoruz. Sonuç olarak, Bitlis’te biz engelliler hayatın içinde var olduğumuzu ve bizim topluma değil toplumun bize ayak uydurmasını ve katkıda bulunmasını istiyoruz. Engellik bir hastalık değildir.” şeklinde konuştu.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir