• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
`İdamları Durdurun` mektupları gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Bursa Şubesi, Mısır’daki idamlara dikkat çekmek ve olası idamları durdurmaya yönelik çeşitli kurumlara hitaben yazdığı mektupları yaptığı basın açıklamasıyla Bursa Adliyesi içerisindeki postaneden gönderdi. 

Adliye içinde ki PTT şubesinde basın açıklamasını yapan HUDER Bursa Şube Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, HUDER Bursa Şubesi olarak Cunta yönetiminin olağanüstü mahkemelerince alınan 1212 idam kararını protesto etmek için toplandıklarını belirtti. 

“Cunta, mahkemeleri bir sopa olarak kullanıyor”
Mısır’da yapılan darbe neticesinde toplumu sindirme çalışmalarının başladığını ve mahkemelerinde bir sopa olarak kullanıldığını ifade eden Birkan, “ Yargılamalarda 30 saniyede bir idam kararı verilmiştir. Yapılan bunca hukuksuzluk karşısında susmamak, tarafsız kalmamak gerekir.”diye konuştu. 

“UNİCEF eşleri idam olacak kadınlar için EqualitiyNow’a mektuplar gidiyor”
HUDER mensubu Bursalı avukatlar olarak uluslararası hukuk normlarının çiğnendiği kararlara karşı belirtilen kurum ve kuruluşları biran önce harekete geçirmek için diplomatik mektuplarını gönderdiklerini vurgulayan Birkan, “UNİCEF’e babasız kalan çocuklar için, “EqualitiyNow’a gönderiyoruz eşleri idam olacak kadınlar için, İslam İşbirliği Teşkilatın’na, Afrika Birliği Örgütü’ne gönderiyoruz komşusu adaletsizlikler kalmış ülkeler için.” İfadelerini kullandı.

“Zulme, baskıya ve adaletsizliğe dur demek için mektuplar gidiyor”
İnsanlığın ve hukukun katliamını durdurmak için de, İşkenceye Karşı Dünya Organizasyonu’na ve Uluslar arası İnsan Hakları Topluluğu’na mektup gönderdiklerini söyleyen Birkan, “Ve daha birçok kurum ve kuruluşa gönderiyoruz zulme, baskıya ve adaletsizliğe dur demek için.” Şeklinde konuştu.
Birkan, yaptığı basın açıklamasından sonra hazırladıkları mektupları Bursa Adliyesi içinde ki PTT şubesinden gönderdi.

(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir