• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
`Habur Sınır Kapısı`nda yaşanan hırsızlık olayları önlensin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili açıklama yapan Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç; yetkililerin hırsızlık olaylarına duyarsız olduğunu söyledi. 

Uzun TIR kuyruklarının oluştuğunu kaydeden Başkan Kılıç, uzun bir zamandan beri Irak istikametine giden tüm uluslararası çalışan firmalara ait TIR’ların Silopi ile Habur arasında uzun kuyruklar oluşturduğunu, hatta bu kuyrukların zaman zaman Konya Hamamı denilen mevkiye kadar uzandığını kaydetti. 

Kuyruklar esnasında Silopi’de bir hayli hırsızlık ve gasp türü olayların yaşandığına dikkat çeken Başkan Kılıç, kuyruktaki tüm şoförlerin şikâyetçi olmalarına rağmen güvenliğin sağlanamadığını belirtti. 

Valilik, il ve ilçe emniyet müdürlüleri ve jandarmanın bu konuda duyarsız kaldığını ileri süren Kılıç, “Şoförlerin kimisinin çadırı yırtılmakta, kimisinin dorsesinden televizyon çalınmakta, kiminin parası gasp edilmektedir. Ancak hiç bir şoför de sesini çıkaramamaktadır. Çünkü can güvenliği yok. Oysa böyle hassas bir bölgede gerek emniyet güçleri, gerek UND yetkilileri ve gerekse gümrükten sorumlu bakanlığın, bu konuda kalıcı çözüm bulması gerekmektedir.” diye konuştu. 

Yıllardır tamamlanamayan 5 bin kapasiteli Silopi TIR parkının bir an önce tamamlanmasını isteyen Kılıç, “Bu TIR parkı hayata geçirilmiş olsaydı nispeten hem kuyruğun erimesi açısından hem de güvenliğin az da olsa sağlanması açısından önemli bir adım olacaktı. Bu park bir an önce tamamlanmalı, park faaliyete geçene kadar da emniyet güçlerinin sürekli olarak bölgede devriye halinde gezmesi için valilik harekete geçmelidir.” ifadelerini kullandı. 

Silopi ile Habur arasındaki bulvarın da aydınlatılması gerektiğini ifade eden Kılıç, “Şoförler emniyet ve jandarmaya vukuat bildirdiklerinde, kaza bile bildirdiklerinde duyarsız kalınmaktadır. Bu da önlenmelidir. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilerek  gerekli girişimlerin yapılması için UND başta olmak üzere İl Valiliği ve Gümrük Bakanlığı’nın gereğini yapmasını bekliyoruz. Unutmayalım ki Habur’dan ülkemize sağlanan katma değer ekonominin itici gücü olup, sosyal ve ekonomik dengenin sağlanmasında önemli bir yapı taşıdır.” diye konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir