• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Dolu köylüleri perişan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli (Şıfere) köyünü dolu vurdu. Köy sakinleri, dolu yağışı nedeniyle tüm arazi ve bağlarının heba olduğunu belirterek yetkililerden zararlarının karşılanmasını istediler.

Geçtiğimiz Cuma günü dolu yağışı sebebiyle Çiçekli (Şıfere) köyündeki üzüm bağları ve ekinli arazilerin çoğu heba oldu. Yaklaşık 100 bin TL değerinde zararlarının olduğunu ifade eden köy sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 

Dolu yağışıyla bir yıllık emeklerinin ziyan olduğunu vurgulayan köy sakinlerinden Selami Altun, “Geçtiğimiz Cuma günü köyümüzde yaklaşık 30 dakika bir dolu yağışı oldu. Doludan dolayı bağ ve ekinlerimizde ciddi manada bir zarar oluştu. Olan her şeyimiz heba oldu. Köylüler olarak çok çaresiz bir şekilde Devlet’ten yardım bekliyoruz. Köyümüzde bağların yüzde 80-90’nı gitti. Bir de ekinlerimizin hepsi telef oldu. Daha öncede don olayından dolayı mağdur olmuştuk. Bir kez daha mağdur olduk. 100 binden TL’den fazla zarımız oldu. Devlet’ten destek bekliyoruz. Bu yıldaki tüm birikintilerimizin hepsi gitti. Kendi ihtiyacını karşılamak için başka yerlere gidecek kimse de yok. Şuanda kendimizi geçindirmek için sadece bazı hayvanlarımız kaldı. Geri kalan tüm bağlarımız ve arazilerimiz kullanılmaz durumda.” diye konuştu.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir