• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Valilik Toplantı Salonu`nda düzenlenen programda orman yangınlarıyla mücadelede izlenilecek yöntemler konuşuldu. 

Toplantıda ilk olarak sözü alan Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, geçen yıl 116 yangında 296 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Zarar gören orman alanlarının yeniden fidanla buluşmasını sağlamak için yoğun şekilde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Acer, 2012 yılına göre yangın sayısında artış olmasına rağmen zarar gören alanda ciddi miktarda azalma olduğunu, bunun da yangına müdahale etme konusunda kaydedilen gelişmenin önemini ortaya çıkardığını dile getirdi. 

Acer, orman yangınlarının yüzde 94 oranında insan kaynaklı olduğunu, bu konuda verilecek eğitimin çok büyük önem taşıdığına dikkati çekti. 

Bu yıl için Adana`da incir, Osmaniye`de ise dut yılı ilan edildiğine değinen Acer "Geçen yıl 300 bin adet fidanı ücretsiz dağıttık. Bu yıl ki hedefimiz ise bu rakamı 400 bine çıkarmak. Geçen yıl itibariyle 125 milyon fidanı toprakla buluşturduk, bu yıl bu rakamı da arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Vali Coş ise, nemin azaldığı dönemlerde orman yangınlarında artış olabileceğinden vatandaşların bilgilendirilerek, piknik yaptığı esnada çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunulması gerektiğini söyledi. 

Vatandaşların, 155-156 nolu polis ve jandarma ile 177 nolu orman yangını hattına yangınların mevkiini, durumunu ihbar etmelerinin çok faydalı olacağını belirten Vali Coş, "Böyle bir davranışı değerli ve duyarlı Adanalı hemşerilerimizden beklediğimizi, bu konudaki duyarlılıklarının daha da artması ve gelişmesi beklentisi içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

Toplantı, orman yangınlarının engellenmesi ve müdahale edilmesi konusunda alınan kararların komisyon tarafından onaylanmasıyla son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir