• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana`da istikamet gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Adana Şubesi tarafından organize edilen konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halit Polat Hoca’nın okuduğu Kur’an tilavetinin ardından İMH Adana Şube Başkanı Muhammed Tosun, açılış ve selamlama konuşması yaptı. 

İstikametin Müslüman hayatındaki önemine değinen Tosun, “Allah her namazımızın her rekatında yani günde  40 defa, Fatiha suresi aracılığıyla istikamet üzere olmamız için dua ettiriyor.” dedi. 

“İstikamet mü’min için yere kazılan çivi gibidir”

Günlük yaşantı içerisinde meydana gelen olaylar neticesinde insanların bir o yana bir bu yana savrulduğunu ifade eden Tosun, “İstikamet mü’min için yere kazılan çivi gibidir. Çivimizi ne kadar sağlam çakarsak istikametten çıkmaz ve hayatın hengâmesinden dolayı istemeyeceğimiz taraflara savrulmayız.” şeklinde konuştu. 

Muhammed Tosun’un konuşmasının ardından İMH Adana Geçlik İlahi Ekibi, ilahi ve ezgiler seslendirdi. İlahilerin akabinde günün anlam ve öneminde binaen konuşmalarını yapmak üzere İlahiyatçı Ahmet Çelik söz aldı. 

Çelik konuşmasında Allah için bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı. Çelik, ”Allah kendi rızası için bir araya gelen, ve rızası doğrultusunda yaşamak için çalışan kullarını, özel kulları arasına koyar.” dedi. 

Sahabenin Kur’an’a yaklaşımı hakkında örnekler veren Çelik, “Ashap, ayetler nüzul olunca hepsini birden değil de parça parça öğrenip ezberleyip hayatlarında uyguluyorlardı. Böylelikle ilim ve ameli cem ediyorlardı.” şeklinde konuştu. 

Bu yıl ilki düzenlenen etkinlik, çocuk ilahileri ile devam etti, İMH faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir