• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
"Kaçak rehber ve acentalar konusunda gerekli adımlar atılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası ŞURO Başkanı Mehmet Kamil Türkmen, Şanlıurfa ilinin doğru tanıtılması açısından, kaçak rehber ve acentelere karşı daha etkin bir mücadele çalışması yürütmeleri gerektiğini söyledi.

 

Türkmen yaptığı açıklamada, yanlış tanıtımın Şanlıurfa turizmini baltalayacağını vurgulayarak tüm kişi ve kuruluşlardan bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

 

Şanlıurfa’ya gelen turist sayısında önemli bir artış yaşandığı, bu durumun herkese daha fazla sorumluluk yüklediğini vurgularken, ören yerlerindeki mevcut sıkıntıları ve önerilerini kısa başlıklar halinde dile getiren Türkmen, “Şu sıralar yerli ve yabancı konukların en fazla ilgi gösterdiği yerlerin başında Göbeklitepe geliyor. Bu anlamda orada önemli çalışmalar yapılıyor. Ören Yeri Projesi çok önemli. Benim kısa vadede önerim. oradaki sosyal tesisin acil ihtiyaçları karşılayacak şekilde acilen düzenlenip, bir an önce açılması yönündedir. Yoksa oraya bir geçici konteyner konulmalıdır” dedi.

 

Havaların ısınmasıyla birlikte Halfeti’ye ziyaretçi akını başladığını belirten Türkmen,  “Halfeti’de tam bir keşmekeşlik söz konusu. “Sakin şehir” kriterine yakışmayan problemler var. Park meselesini daha önce gündeme getirmiştim. Maalesef aynı sorunlar devam ediyor.Araçlar park edecek alanlar bulamıyor  Halfeti turizmine zarar veren olumsuzlukların acilen ortadan kaldırılması gerekiyor. Kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek şeyler var. Biz bu konudaki gözlemlerimizi sürekli olarak ilgililerle paylaşıyoruz. Umarım gerekli adımlar atılır” şeklinde konuştu.

 

Kaçak rehber ve acenteler konusuna da değinen Türkmen, Bizim en çok üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor. Yasal olmayan biçimde yürütülen bu tür faaliyetler ilimizin yanlış biçimde tanıtılmasına yol açarak, turizmimize zarar veriyor.  Kaçak rehber ve acentelerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Özellikle sezon boyunca ören yerlerindeki denetlemelerimizi hafta sonları sürekli yapacağız” ifadelerinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir