• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
`Batman`ın en önemli sorunu çöp`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hasan Argünağa yazılı basın açıklaması yaparak, çöp ve molozların çevreyi tehdit ettiğini söyleyerek Batman’ın önemli sorunlarının başında çöp sorununun geldiğini vurguladı. 

Nüfusu yaklaşık dört yüz bin olan Batman’ın çöplerinin modern olmayan bir sistemle depolandığını kaydeden Argünağa, “Halen vahşi depolama denilen sistemle Raman Dağında toplanan çöpler, çevre için ciddi sorun teşkil etmektedir. Bilindiği gibi Batman kent merkezinin evsel atıkları ve bütün çöpleri birkaç yıl öncesine kadar Batman-Beşiri yol ayırımındaki çöp sahasına atılmaktaydı. Yıllarca biriken çöplerin üzeri birkaç yıl önce toprakla kapatılmış, söz konusu alan ağaçlandırılmıştı. Bu önemli hizmete rağmen yüzlerce kişinin büyük bir sorumsuzluğa imza atarak hala çöp ve özellikle molozlarını eski çöplüğe döktüklerini gözlemliyoruz. Belediye molozlar için Akça (Tılmıs) köyü yakınında alan belirlemesine rağmen bazı kendilerini bilmezler çöp ve molozlarını Beşiri yol ayırımındaki geniş alana dökmektedirler. Tarafımıza ulaşan şikâyetler üzerine Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak eski çöp sahasının son durumunu inceleyip, görüntüledik.” dedi. 

Sorumsuzca dökülen moloz ağırlıklı çöplerin çevre için tehdit unsuru olduğunu belirten Argünağa, “Halkımızı, molozlarını belediye tarafından belirlenen alana dökmeye ve çevreye saygıya davet ediyoruz. Belediye yönetiminden talebimiz ise, ivedilikle Beşiri yol ayırımındaki mevcut çöplüğe çöp ve moloz dökülmesinin yasaklanması ve bunun için önlemler alınmasıdır. Beşiri yolu üzerindeki çöplüğün tamamen rehabilite edilerek ağaçlandırılması ve güzel bir parka çevrilmesini talep ediyoruz. Belirlenen alanlar dışına çöp ve moloz dökenler için cezai yaptırımlardan kaçınılmamalıdır. Belediye yetkililerine göre iki yılı aşkın süredir Bakanlar Kurulunun onayını bekleyen dış kredili Katı Atık Çöp Sahası Kalıcı Islah Projesi’nin onaylanması için başta Maliye Bakanımız olmak üzere hükümetten duyarlılık bekliyoruz. Yer altı su kaynaklarını ve çevreyi kirleten vahşi depolamaya son verilmesi, çöp ve molozların çevre için tehdit unsuru olmaktan çıkarılması için duyarlı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir