• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
İşte Şaşırtan Sonuç!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okul öğrencilerinden Fatma Akkılıç, Kuran-ı Kerim ve arabesk müzik dinleterek büyüttüğü bitkileri sergiledi

TÜBİTAK`ın desteğiyle Milas Semiha Altunkan Ortaokulu`nda kasım ayında başlayan çalışmalar kapsamında hazırlanan projeler Bilim Fuarı`nda beğeniye sunuldu.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerinin katıldığı fuarda en çok dikkati 8 - D sınıfı öğrencisi Fatma Akkılıç tarafından hazırlanan `Canlıların gıdası Kuran-ı Kerim` adlı projeçekti.

`Çiçeklerin büyümesinde Kuran-ı Kerim etkili midir?`, `Ne yaparsak bitkiler daha hızlı büyür?` sorularına yanıt bulmaya çalıştığını belirten Fatma Akkılıç, projesi hakkında bilgi vererek "3 adet kap aldım ve her kaba biber diktim. Aynı miktarda gübre ve toprak kullandım.

Hepsi aynı ortam şartlarında bekletildi. Fakat bitkilerden birine arabesk müzik dinlettim, birine ise 5 saatte bir Kuran-ı Kerim dinlettim. Üçüncü saksı isesessiz bir ortamda kaldı.

20 gün sonra Kuran-ı Kerim okunan saksı içerisinde bulunan biberin daha çok büyüdüğünü gördük" diye konuştu.

ARABESK DİNLEYENE NE OLDU?

Kuran-ı Kerim dinletilen biberin 20 gün içinde 20 santimetre büyürken, sessiz bir ortamda 20 gün bekletilen biberin 13 santimetre büyüdüğünü söyleyen Fatma Akkılıç, arabesk müzik dinletilen biberin ise hiç büyümediğine dikkat çekti.

Deneyi sayesinde insanlara huzur veren Kuran-ı Kerim`in bitkilere de huzur verdiğini anladığını kaydeden Akkılıç, "Çiftçiler GDO yerine ürünlerine Kuran-ı Kerim dinletebilirler" dedi.

haber3.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir