• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Loğoğlu`nun Feyzioğlu Tepkisine CHP`den Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu`nun Danıştay`ın kuruluş yıldönümünde Başbakan Erdoğan`ın tepkisini çeken açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminden destek açıklamaları gelmişti.

LOĞOĞLU: FEYZİOĞLU SAYGISIZLIK ETTİ
Geçtiğimiz günlerde Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet`in sunumunu yaptığı Başkent Kulisi programına konuk olan Faruk Loğoğlu, Feyzioğlu`nu hiç beklenmedik bir şekilde eleştirerek, "Feyzioğlu, bakımından artı ifade özgürlüğü bağlamında konuşabilir. Ama her yerde her şey söylenir mi? Hayır o da doğru değil. Feyzioğlu, süreyi az değil çok ama çok aşarak saygısızlık etti. Daha önemlisi, Feyzioğlu bir siyasi konuşma yapıyor algısı yarattı. Kılıçdaroğlu, konuşsa böyle konuşmazdı. Danıştay`ın açılışına bağlı, o sınırları gözeten, yargı bağımsızlığını vurgulayan bir konuşma yapardı. Orası siyasi bir kürsü değil. Dolayısı ile Feyzioğlu`nun yaptığı yanlıştı. Sayın Başbakan`a gelince bir noktada haklı. Bunu Anayasa Mahkemesi Başkanı`nda da söyledi, Feyzioğlu`nda da söyledi. Siyaset yapmak istiyorsanız bulunduğunuz mevkileri bırakın, o cübbeleri çıkarın. Konuşma tarzından da beden dilinden de bu konuşmanın öyle çok masum, siyasi olmayan bir konuşma olmadığı da açık" sözlerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU SİNİRLENDİ
İşte Loğoğlu`nun bu ifadeleri parti yönetiminde büyük tepkiyle karşılandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere parti yöneticileri Loğoğlu`nun sözlerine açıktan tepki gösterirken partide neden olduğu krizin de bu haftaki MYK`da değerlendirileceği kaydedildi.

Kılıçdaroğlu`nun yakın çevresine, ``Bu konuda beni ezip geçmiştir. Bunu asla kabul etmiyorum. yaptığı birçok hatayı telafi ettim ama artık yeter`` dediği öğrenildi.

İSTİFA EDECEKTİ
Loğoğlu geçen yıl da Kılıçdaroğlu`nun ABD`ye yaptığı ziyaret öncesinde ``CHP`nin ABD ziyareti için muhatap bulamadık`` ifadelerini kullanmıştı. Loğoğlu`nun bu açıklaması partinin yanı sıra ABD`de tepkiyle karşılanırken Amerikan Büyükelçisi, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu, Loğoğlu`na tepkisini ise Loğoğlu`nu görüşmenin dışında bırakarak göstermişti. Bu gelişmenin ardından ise Loğoğlu istifanın eşiğinden dönmüştü.

FEYZİOĞLU CHP`Yİ İSTİYOR
Metin Feyzioğlu`nun hedefinde CHP Genel başkanlığı olduğu iddia edildi. Bu konuda zemin yokladığı ama beklenen ilgiyi göremediği için, Danıştay`daki çıkışı yaptığı iddialar arasında.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir