• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Arap Baharı, Filistin`i Özgürleştirecekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, ABD ve küresel siyonizmin, Filistin`i özgürleştireceği öngörülen, Arap Baharı`nı bitirmek için harekete geçtiğini söyledi.

Karadavi, Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından Katar`ın başkenti Doha`da düzenlenen "Çatışma ve Komplo Arasında Kudüs ve Mescid-i Aksa" adı altında düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Arap ülkelerindeki halk ayaklanmalarının yok edilmek istendiğini ifade ederek, "Filistin`in özgürleşmesiyle sona ereceği için küresel siyonizm ve Amerika, Arap Baharı`nı yok etmek için harekete geçti" dedi.

Fetih ve Hamas arasında varılan milli mutabakattan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadavi, Filistin topraklarının geri alınması, birliğin yüceltilmesi ve korunması için mutabakatın sonuna kadar götürülmesi gerektiğini belirtti.

Filistin`in Doha Büyükelçisi Munir Ginnam da konuşmasında Kudüs`te yaşanan saldırılara değinerek, "Yahudileştirme kanseri Kudüs`ü yutuyor. Kudüs`ü korumak için gerekli önlemleri almanın vakti geldi" diye konuştu.

"İslam dünyası" iş adamlarını Filistin kentlerinde yatırım yapmaya çağıran Ginnam, "Yapılan yardımlar işgalci İsrail karşısında direnişi güçlendirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Sempozyuma, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği`nin yanı sıra Hamas`ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Kudüs Müftüsü Akrame Sabri gibi isimler de katıldı

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir