• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Bozhöyük Ortaokulunda bilim fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe ilçesi Bozhöyük Köyü Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde bilim fuarı açıldı. Açılışa Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, çevre köylerdeki Okul İdarecileri, Okul yönetimi, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

 

TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde Bozhöyük köyü Ortaokulunda öğrencilerinin 6 aylık bir çalışma sonucu hazırladığı 145 proje, hava şartları dolayısıyla okul içinde sergilendi. 2 gün sürecek fuarda Kızıltepe ve çevre köylerdeki öğrenciler de gezebilecek ve öğrencilerin daha çok proje hazırlamaları için projeler hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

 

Açılıştan önce öğrencilerin hazırladığı bazı projeler okul bahçesinde görsel olarak sunuldu ve izleyiciler tarafından büyük takdir topladı.

 

Projelerin açılışı yapıldıktan sonra şube müdürleri, katılan misafirler ve öğrenci velileri projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar.

 

Daha sonra gezdikleri projelerle ile ilgili bir açıklama yapan Kızıltepe İlçe Şube Müdürü Lokman Resuloğlu, “Hem okul müdürümüz, fen ve teknoloji hocamız çok ciddi bir çalışma yapmışlar. Böyle etkinliklerin asıl amacı bilim yuvalarının bilim üretme amaçlarından bir tanesidir. Gerçekten öğrencilerimizin böyle güzel yeteneklerle ortaya çıkması çok yararlı çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıya ve heyecanlarına baktığımız zaman böyle etkinliklerin amacına ulaştıklarını görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Okul müdürü Halil Taş ise yaptığı açıklamada, “Bizim ana amacımız bilim alanında bir şeyler gösterebilmekti Fen hocamız Şubat ayından itibaren bir çalışma başlattı. Bu çalışmalara katılan Öğrencilerimizin çoğu taşımalı olarak okula geldiği için biraz zahmetliydi. Hem hocalarımız hem öğrencilerimiz gün boyu çalışmalar yaparak böyle güzel projeler ortaya çıkardılar. Bilim fuarımız iki gün boyunca saat 11.30 ile 15-00 saatleri arası açık olacak  herkes Kızıltepe’den veya çevre köylerden isteyen herkes  fuarımı ziyaret edebilirler. Ayrıca Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Proje sorumlusu Fen ve Teknoloji hocası Hasan Düzgünoğlu ise, 200 öğrencinin fikirlerini projelendirdiklerini, bu projelerin hazırlanması için yaklaşık 6 ay süren bir çalışma yaptıklarını söyledi. Düzgünoğlu, çalışmalara yaklaşık 200-250 öğrencinin katıldığını ve yaptıkları deneyler sonucunda bunlardan 150 tanesini projelendirdiklerini belirtti.

 

Programın sonunda  Bozhüyük Köyü Muhtarı Ramazan Sine tarafından katılımcılara yemek ikram edildi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

           

Bu haberler de ilginizi çekebilir