• DOLAR 32.569
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2431.86
  • ...
Van Valisinden Baro Başkanına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valisi Aydın Nezih Doğan  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi. Vali Doğan, kentte halen konteynırda kalan aileler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Van depreminin Türkiye’de afetlerde müdahale sistemini baştan sona değiştirdiğini belirten Vali Doğan, “Van’da meydana gelen 2 büyük deprem sonrasında üretilen kamu hizmetleri ile ilgili son günlerde kamuoyunda bazı tartışmalar yaşanıyor. Şunu açıklıkla ifade etmemiz gerekiyor ki, Van depremi Türkiye’de afetlere müdahale sistemini baştan aşağıya değiştirmiştir.” dedi.

“Van’da kış ortasında temeller atıldı”

Van’da 175 bin vatandaşın aylarca 30 bin konteynırda misafir edildiğini söyleyen Vali Doğan, “Hatırlanacağı gibi, o gün Sayın Başbakan bizzat bakanlar kurulu üyeleri yanında olduğu halde Van’a gelmiştir. Olayın yönetilmesini bizzat kendisi üstlenmiştir. Akabinde de burada bakanlar uzun süre görev yapmışlardır.

Yine hatırlanacağı gibi Türkiye’de depremlerden sonra bir çadır kent sorunu yaşanırdı. Ama bu artık yeni bir çehre kazandı, konteynır kentler yapıldı. Van’da 175 bin vatandaşımız, 30 bin konteynırda misafir edildi aylarca. Aynı zamanda da bir yandan hasar tespit çalışmaları yapılırken, bir yandan da yeni binalar yapımına başlandı. 39’cu günde biliyorsunuz burada kış ortasında temeller atıldı ve bir yıl içerisinde afetzedelerimizin konutları kendilerine teslim edilmeye başlandı.” diye konuştu.

“Van’da yeni kent oluşturuldu”

Vali Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:   “Yapılanlar sadece birer bina gibi, bir ev gibi görülmemesi lazım. Bir yaşam alanı imar edildi, ortaya konuldu. Yani yeni kentler oluşturuldu.

İçerisinde parklarıyla, okullarıyla, ibadet yerleriyle sağlık tesisleriyle, alışveriş imkanlarıyla adeta birer şehir kuruldu. Bununla da yetinilmedi aslında Van ilinin 50 yıllık içme suyu sorunu halledildi ve önümüzdeki 50 yıl da böyle bir sorun kalmayacak şekilde kökten haledildi.

Yollar, köprüler, okullar, ibadethaneler yanında vatandaşlarımızın geleceğinden daha fazla ümit var olmasını temin edecek bir süreçle bu iş birlikte yönetildi. Çözüm süreciyle bugün artık sadece Van afetten kaynaklanan binalarını yenilemekte kalmadı, geleceğe dair umutları da yeniledi. Her gün yeni bir müessese açılıyor, yeni bir ticarethane açılıyor Van’da, yeni bir işletme kuruluyor, yeni istihdam alanları açılıyor.” ifadelerini kullandı.

(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir