• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
6. ÜNİP toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 6.  Üniversitelerarası İşbirliği Programı (ÜNİP) toplantısına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam katıldı.  Düzenlenen toplantıya Doç. Dr. Hüseyin Aydın, Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya ve Yrd. Doç. Dr. Muammer Ulutürk, Komisyon Başkanı olarak katıldı.

16. Üniversiteler Arası İşbirliği Programı, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi`nde yapıldı. Programa yaklaşık 50 üniversiteden rektörler, rektör yardımcıları ve temsilciler yer aldı. 

Ev sahibi Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, açılış konuşmasında ÜNİP`e üye sayısının 42`ye yükseldiğini belirterek şöyle konuştu: "Kısa adı ÜNİP olan bu kuruluş, 9 üniversitenin birlikte hareket ederek kurduğu bir topluluktur. Bugün itibariyle, üye sayımız 42 ye yükselmiş durumda. Bütün üniversitelerimizin, uluslararası platformda söz sahibi olmak
adına gayretler gösterdiğini görüyoruz. Şunu itiraf etmeliyiz ki, uluslararası anlamda, daha iyi bir noktaya gelebilmek için içerideki birlik ve berberlik adına biraz zayıf olduğumuzu görüyoruz. Biz Türkiye`deki üniversiteler olarak işbirliği içerisinde olamazsak, uluslararası platformlarda da istediğimiz başarıya ulaşamayız. Bu noktada ÜNİP, mevcut imkânların kullanımı ve ortak proje üretme adına da önemli bir programdır. Türkiye içerisindeki üniversitelerin, ortak projelerde buluşması gerekmektedir. Örneğin bugünlerde gündemde olan pedagojik formasyon programı ve zorunlu dersler gibi konuların değerlendirilmesi gerekiyor." 

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Bozpınar, toplantıyı ve içeriği takdir etmek için geldiğini ifade etti.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir