• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Engelliler engelsiz bir dünya istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle dünyanın birçok yerinde etkinlikler düzenleniyor. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek açısından bir çok etkinlik düzenlenirken şehirlerdeki alt yapı eksikliklerinden dolayı birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten engelliler, engelsiz bir dünya istediklerini belirtiyorlar. 

Kortej yürüyüşünün kaldırımda yapılması engellilere zor anlar yaşattı.

Dünya Engelliler Haftasında engelliler tarafından Emirgan`dan Şanlıurfa Belediyesi önüne kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşüne katılan birçok engelli, kaldırımları aşmakta zor anlar yaşadı. Şanlıurfa’da diğer birçok yürüyüş için caddeler trafiğe kapatılırken engelliler için böyle bir şeyin yapılmaması büyük bir eksiklik olarak öne çıktı. 

“Kamu binaları engelliler için uygun hale getirilmeli”

Etkinlikte kendileri için yapılması gerekenleri dile getiren engelli vatandaşlar, özellikle kamu binalarında kendileri için özel girişlerin yapılması istediler. Buna gerekçe olarak da engellilerin; sınav, okula gitme, oy kullanma veya herhangi bir işlem yapmaya çalıştığı zaman birçok sorunla karşılaştığını kaydettiler. 

“Şehirler yeniden yapılandırılmalı”

Şehrin muhtelif yerlerinde sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden engelli Habib Polat, “Özellikle görme engelli kardeşlerimiz için kaldırımlar, daha iyi hissedilebilir hale getirilmelidir. Siz de gördünüz tekerlekli sandalye kullanan birçok arkadaşımız yürüyüş sırasında kaldırımlara çıkmakta zorlandılar. Çünkü kaldırımlar yapılırken hafif tümsekler var, bunlar yüzünden birçok arkadaşımız düşüp yaralanıyor. Tüm bu sorunların giderilmesi gerekir.Hükümetimizin çıkardığı  5378. Kanunun uygulanmasını istiyoruz . " diye konuştu. 

"Engelsiz bir dünya istiyoruz"

Şehirlerin engelliler için uygun hale getirilmesini isteyen Polat, kendilerinin de artık sosyal hayata katılmak istediklerini, engelliler için yapılacak çalışmaların diğer birçok insan için de faydalı olacağını söyledi. 

Görme Engelliler Derneği Başkanı Abdulaziz Kendirci de engelliler için birçok sorunun olduğunu belirterek engelsiz bir dünya istediklerini söyledi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir