• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...

MERSİN - 2014 yılı 1. Dönem Türkiye İşgücü Piyasasının (TIPA) alan çalışması, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 12 Mayıs -27 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Mersin İŞ-KUR tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İŞKUR Genel Müdürlüğünce ilgili paydaşların desteği ile hazırlanan “İşyeri Bilgi Formu” TÜİK’ le tespit edilen 10+ istihdamlı işyerlerinde (tam sayım) uygulanacaktır. İPA talep araştırması 17 ayrı sektöre uygulanması planlanmış; kamu sektörü, tarım sektörü, uluslararası örgüt temsilcilikleri araştırma kapsamı dışında tutulmuştur. Yapılacak olan çalışma işyerleri ile yüz yüze iletişim kurularak yapılacaktır.” diye belirtildi.

 

IPA talep araştırmasının amaçları ise şöyle sıralandı: “Yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimlerini belirlemek. Mevcut İstihdamın meslek ve cinsiyete göre dağılımı. Açık İşler (Meslek, Eğitim, Beceri, Karşılanma yolu). Temininde güçlük çekilen meslekler. Geçmiş ve gelecek Dönemlerde İstihdam Eğilimleri. Aktif İşgücü Piyasası Politikalarını ihtiyaca uygun olarak planlaması. Açık işleri derlemek. Mesleki eğitim kurslarının ihtiyaca uygun olarak açılması…

 

Yapılan araştırmanın ardından taleplerin kitaplaştırılarak dağıtılacağı belirtilen açıklamada Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, kurum hizmetlerinin doğru şekilde planlanıp, Mersin ilinin ihtiyaçlarına uygun çalışmaların yapılmasının ilk ve en önemli adımının Mersin İli işgücü piyasasını doğru analiz etmek olduğunu belirtti.

 

Kutlu, özellikle Mersin ilinde temininde güçlük çekilen meslekleri ve bunun nedenlerini tespit edip; mesleki eğitim faaliyetlerimizi buna uygun çerçevede sunarak işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu personelleri yetiştirmek istiyoruz.” dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)