• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Muş AKM`de tüm Türkiye`ye tanıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş Tanıtım Günlerine Muş tüm Türkiye’ye anlatılacak. Muş Valiliğinde konuyu basınla paylaşan Muş Der Başkan Yardımcısı Metin Süzgeç, 19-22 Haziranda Ankara Kültür merkezinde düzenlenecek olan Muş Tanıtım günlerinde Muşun tüm yönleriyle tanıtılacağını söyledi.

Yapılacak olan organizasyonun duyurulması konusunda basının büyük rolünün olduğuna dikkat çeken Süzgeç, yapılacak olan tanıtım günlerinde basına ayrıca stant kurma imkânı verileceğini kaydetti. 

Uzun çabalar sonucu Muş’u tanıtmak için gün aldıklarını kaydeden Süzgeç; “Türkiye’nin tüm illeri Ankara’da “ İller Tanıtım Programı’’ yapıyor. Bu tanıtım Kültür Bakanlığının tahsis etmiş olduğu Ankara Kültür Merkezinde (AKM) yapılıyor. Tahsis edilen yerde o ile ait yöresel olarak kültürel değerleri, el sanatları veya sanayisi tanıtılıyor. Orada o şehrin sahip olduğu tüm değerler sergilenip tanıtılıyor. Bu programın yapılması için 2013 yılında bir girişimimiz oldu. Bir yıl boyunca yer dolu olduğu için gün alamadık. Bu yıl kısmet oldu. 19-22 Hazirana gün aldık. Bu 4 günlük süre içerisinde Muşumuzun tanıtımını yapmaya çalışacağız’’ dedi.

Programın organizasyonunu Muş İl Valiliğinin yaptığını ifade eden Süzgeç, organizasyonun 3 ayaktan oluştuğunu belirtti.  İdari bölümün valilikte olduğunu kaydeden Süzgeç, diğer 2 ayağının ise esnaf ve STK ların katılım sağlayarak katkı sunmaları olacağını söyledi. 

Organizasyonun duyurulması konusunda ise basına çok iş düştüğünü kaydeden Süzgeç; “ bu organizasyona ne kadar katılım olursa Muşu tanıtma konusunda başarı oranımız o kadar artacaktır. Burada da bu organizasyonun halka duyurulması konusunda basının büyük rolü vardır. Organizasyonun yapılmasındaki amaç Muş’un kültürünü, sanatını, hayat standartlarını vs. anlatabilmektir. Biz buradaki işlerimizi bitirdikten sonra geriye kalan Muşumuzu orada tanıtabilmek olacak’’ dedi. 

Metin Süzgeç Muş’ta organizasyona katkı sunabilecek herkesi Ankara’ya davet etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir