• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Sağlıkçılardan nöbet uygulamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Sağlık-Sen şubesinin düzenlediği kitlesel basın açıklamasında Aile Hekimliğinde Nöbet Uygulamasına ‘Hayır’ denildi. Sağlık-Sen Batman Şubesi, 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi önünde yaptığı kitlesel basın açıklamasında  Aile Hekimliğinde Nöbet Uygulamasına “Hayır”  diyerek tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven okudu. Seven, “Acil servislerdeki doktor ihtiyacı ile başlatılan, ancak şuan Batman’da olduğu gibi birçok ilde de ihtiyaç bile duyulmayan anlamsız nöbet uygulaması şimdiden kadük hale geldi. Uygulama ile binlerce aile hekimi huzursuz edildi ve motivasyonlarının bozulmasına neden oldu.”şeklinde konuştu. 

 Seven açıklamasının devamında, “Sağlık-Sen olarak çağrımız; acil servislerdeki doktor açığını kapatmanın yolu (ki şu anda böyle bir doktor açığı da bulunmamaktadır) Herkese zorunlu nöbet dayatması yerine varsa ihtiyacın İl Sağlık Müdürlüklerince Halk Sağlığı Müdürleri ve K.H.B. Genel Sekreterliğinin tespit ve istemleriyle giderilmesidir. Bunun yolu asla aile hekimlerine 2. Basamakta zorunlu nöbet tutturmak değil, koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık vermek ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak ve böylece ikinci basamağa yönelme ihtiyacını ortadan kaldırmak olmalıdır.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir