• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Herkes kadar özgür olmak istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi, “10-16 Mayıs Türkiye Sakatlar Haftası” nedeniyle bir araya geldi. Meclis Bileşenleri basın açıklaması yaparak yaşadıkları sorunlara dikkat çektiler.

Yapılan basın açıklamasını Batman Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Gezici okudu. Kendilerinin de herkes kadar özgür olmak istediklerini söyleyen Gezici, “Bizler, ülkemizin yüzde 12’sini aşkın bir kesimini oluşturan bedensel, işitme, konuşma, görme, zihinsel engelliler ve süreğen hastalar, kısaca engellileriz. Bu ülkenin haklarından, özgürlüklerinden faydalanmak isteyen vatandaşlarız. Hep sesimizi duyurmaya, derdimizi anlatmaya, sorunlarımıza çözüm bulmaya çabaladık. 5378 sayılı yasa çıkarıldı, işte sorunlarınız çözüldü denildi. Üzerinden yıllar geçti ancak hala değişen çok şey yok. Hükümetimizin tüm çabalarına rağmen erişim ve ulaşım, özetle bizleri hyata bağlayan bütün yollar bürokrasinin ayak diremesinden dolayı hala kapalı ve bu konuda ne yapacağız toplantılarının ötesinde bir adım atılmıyor.” dedi. 

Yasaya rağmen tüm yapıların ve toplu taşıma araçların erişilebilir hale getirilmesi için hiç bir şeyin yapılmadığını söyleyen Gezici, “Özellikle belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek bir an önce erişim ve ulaşım sorunlarının çözüldüğü yaşanabilir bir kent için çalışmalara başlamasını umut ediyoruz. Özel eğitim alması gereken engelliler ve ailelerinin geleceği elinden alınıyor. İstihdam hakkımız istediğimiz düzeyde değil. Sağlık sorunlarımız çözümlenemiyor. Vergi indirimden yararlanmanın, emeklilik hakkına kavuşmanın önündeki mevzuat inatla bizlerin karşısına çıkıyor. Hala seçmen olarak oyumuzu kullanmakt zorluk çekiyoruz. Partilerin seçim propagandalarında engellilere yönelik bölümler sözlerden ibaret kaldı. Hala eksiklikler ve çözülmesi gereken yığınla sorunların olduğunu unutmamamız gerekir.” ifadelerini kullandı. 

Gezici, sorunlarının çözümü için bazı talep ve isteklerde bulundu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir