• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Karakoçan`da gebe bilgilendirme sınıfı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Karakoçan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” açtı. Birçok kurum ve kuruluştan yetkilinin yanı sıra aile hekimleri, aile sağlığı elemanları ve toplum sağlığı merkezi çalışanlarının da katıldığı açılış töreninde konuşan Karakoçan Kaymakamı Kemal Atasoy, “Açılışını yaptığımız gebe bilgilendirme sınıfının hayırlı olmasını dilerim. Bu sınıf ile anne ve bebek ölümlerinin önüne geçmek için bir adımını atıyoruz. Bu hizmetin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi. 

Karakoçan ilçesinde yaşayan şu an için yaklaşık 250 gebe nüfusun hedef kitle olarak belirlendiğini bildiren Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, yürütülen program ile tüm gebelerin; doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Akkuş, Gebe Bilgilendirme sınıfının anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde de önemli bir rol üstlendiğini belirtti. 

Akkuş açıklamasına şu ifadelere yer vererek devam etti: “Dünyaya bir bebek getirmek kadın için normal ve doğal bir olaydır.   Eğer bir kadın doğuma hazırlanmazsa ve doğum eylemi sırasında olacaklar önceden bilinmezse ciddi sıkıntılar çeker. Ancak gebelik ve doğum konularında eğitim almış ve bu durumlar için kendisini hazırlamış kadınlar için doğum son derece mutlu bir olaydır ve kişinin kendine güvenini arttırır.”dedi. 

Anne adaylarına çağrıda bulunan Akkuş, “Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak annelik heyecanı yaşayan tüm gebelerimizi eğitim sınıflarına bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir