• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
CHP `Bedelli` İçin Teklif Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın, daha önce birçok kez gündeme gelen bedelli askerlik için kanun teklifi verdi

CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın, daha önce birçok kez gündeme gelen bedelli askerlik için kanun teklifi verdi

Kılıçdaroğlu, bedelli askerlikle ilgili olarak `önümüzdeki süreçte parlamentoya gelecek biz de ayrıca kanun tekliflerimizi vereceğiz` demişti. Kılıçdaroğlu`nun sözünü ettiği kanun teklifleri Meclis Başkanlığı`na sunuldu.

Hem bedelli askerlik hem de askerlik süresinin kısaltılması ile ilgili iki ayrı düzenlemeyi içeren kanun tekliflerinin altında CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın`ın imzası var.

Bedelli askerlik ile ilgili kanun teklifi aslında yeni değil. Önceki döneme ait. Ama kadük oldu o yüzden Ayaydın teklifi birkez daha başkanlığa sundu.

28 YAŞINDAN GÜN ALMIŞ OLANLAR YARARLANACAK

CHP`nin teklifi her ne sebeple olursa olsun askerlik hizmetini yapmayanları kapsıyor. Yasa teklifine göre, yıllık geliri 10 bin liradan az olan veya hiç geliri bulunmayanlar bedel ödemeden, yıllık geliri 25 bin liradan az 10 bin laradan fazla olanlar 7 bin 500 lira , yıllık geliri 25 bin liradan fazla olanların ise 15 bin lira ödeyerek bedelli askerlik yapmalarını öngörüyor.

ASKERLİK 6 AYA İNDİRİLSİN

Erbaş ve erler için 15 aylık sürenin 9 ay olması, bu sürenin, şartların müsait olması halinde altı aya kadar indirilmesi teklifte yer aldı. 12 ay olan yedek subay hizmet süresinin de yine 9 ay`a indirilmesi, yedek subay hizmet süresinin barış dönemlerinde genelkurmay başkanının teklifi ve bakanlar kurulu kararı ile beş aya kadar düşürülmesi istendi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir