• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...
`Cunta Mahkemeleri İle İstiklal Mahkemeleri Aynı Kafa`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Genç Ümmet Sevdalıları Platformu, İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlara dikkat çekmek için Gazi Osman Paşa Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. 

Özellikle imam hatipli gençlerin iştirak ettiği basın açıklaması Genç Ümmet Sevdalıları Platformu Sözcüsü Muhammet Eren Kurt’un sunumuyla başladı.  Kurt; Mısır, Suriye, Filistin, Arakan ve Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlara dur deyip lanetlemek ve zulüm altındaki Müslümanların kurtuluşu için dua etmek için toplandıklarını ifade etti. 

Sık sık Sisi, Esed ve onları destekleyen devletlerin aleyhinde sloganların atıldığı basın açıklaması; Genç Ümmet Sevdalıları Platformu Koordinatörü Muhammed Mehdi Tüsü’nün okuduğu basın açıklamasıyla devam etti.

"Cunta Mahkemeleri ile İstiklal Mahkemeleri aynı kafa”

“Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini yakında öğrenecekler.”(Şuara:227) ayetiyle basın açıklamasına başlayan Tüsü, “Mısır’da 3 Temmuz’da batı yanlısı askeri darbeyi gerçekleştiren askeri cunta, pervasızca zulümlerine her gün bir yenisini eklemektedir. Binlerce şehidin kanı kurumadan, kısa bir süre önce bir oldubittiyle 259 mazlum Müslüman’a verilen idam kararının ardından Minya Mahkemesi yalnızca dokuz dakikada 683 idam kararına imza attı. Bu idam kararları ne insani ne vicdani ve ne de hukukidir…”dedi. 

Genç Ümmet Sevdalıları Platformu Koordinatörü Tüsü, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu mahkemelerin tıynetini Cumhuriyet Dönemi Türkiye’sinin İstiklal Mahkemelerinden, Kel Ali’lerden askeri darbeler dönemindeki Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nden çok iyi biliyoruz… 

“İşgal altında birçok İslam ülkesi, bizlerin dua ve yardımlarımıza ihtiyaçları var”

Şimdi Mısır, Filistin, Suriye, Çeçenistan ve Afrika’daki İslam ülkeleri ve sayamadığımız daha birçok İslam ülkesi işgal altında olup bizlerin dua ve yardımlarımıza ihtiyaçları vardır… 

Artık yeter deyip silkelenmemizin vakti gelmedi mi? Ama vallahi bu gün bu vahşetler kardeşlerimize yapılıyorsa, inanın yarın bizim de kadınlarımıza el uzatılacak ve çocuklarımız katledilecektir. Bunun için bunlara engel olmalıyız.” 

“Tüm diplomatik imkânlar seferber edilmeli”

Tüsü basın açıklamasının sonunda şöyle konuştu: “Genç Ümmet Sevdalıları olarak, bu zilleti, bu zulmü kabul etmeyeceğimizi buradan haykırıyoruz. Makam, mevki ve statüsü ne olursa olsun tüm Müslümanlardan bu zulme karşı ellerinden geleni yapmaya, İslami kurum ve kuruluşların bir araya gelerek güçlü bir tepki vermeye ve tek ses olmaya, Sayın Başbakanımızdan bu idamları ve zulümleri durdurmak için bütün diplomatik imkânlarını seferber etme çağırıyoruz.” dedi. 

Basın açıklaması Genç Ümmet Sevdalıları Platformu Koordinatörü Abdullah Tüsü tarafından zalimler hakkında okunan lanet duasının ardından sona erdi. (Enes Durmaz/ İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir